Élményekben gazdag utazás után tértek haza a zsurki ovisok

Önfeledt játék az élményparkban
Önfeledt játék az élményparkban
Zsurk – Hagyomány már Zsurk óvodájában, hogy május vagy június hónapban a gyermekek szüleikkel együtt egy közös nagy kirándulással zárják az évet.


Ebben az esztendőben a helyszín választása Kelet-Magyarország egyik legszebb élményparkjára, a Debrecen határában található varázslatos Kerekerdő Élményparkra esett. A park közel 30 ezer négyzetméteren tavaly nyitotta meg kapuját a Zsuzsi erdei vasút vonalán, a volt Balla-tónál, ahol már belépés után elkezdődhet a játék kicsik és nagyok számára egyaránt. Lehetőség van kincsvadászatra; változatos mesepavilonok nyitnak meg egy új világot az oda betérők számára; van bábszínházi előadás, ahol ízelítőt kaphatnak a fiatalok pl. Piroska és a farkas meséjéből; fellelhető játszótérrengeteg (kötelek, hidak, bástyák, kalandpálya stb.), a lovardának köszönhetően a kilátogatók kedvük szerint kipróbálhatják a lovaglás nyújtotta élményeket, illetve sétakocsikázásra is várják a résztvevőket.

A parkban helyet kap még a hagyományokat ápoló kézműves vár, ahol nemcsak a kézművesmesterségek világának lehetnek a kedves látogatók részesei, hanem az akkori paloták miliőjének is.

A kiránduláshoz a szükséges anyagi források egy részét a szelektív hulladékgyűjtés során befolyt pénzből sikerült előteremteni. A feledhetetlen, élményekben gazdag kiránduláshoz jelentős mértékben hozzájárultak továbbá a település gazdálkodói, vállalkozói is.

Az út során a részt vevő gyermekek megismerkedhettek a tágabb környezetükkel, a városi közlekedéssel és az épített környezettel egyaránt.

KM

Címkék: , ,hirdetés