HAON Sziréna

2010.09.05. 22:38

Az LMP-nek nem sikerült

<p>Debrecen - Három párt képviselőiből állhat a következő megyei önkormányzat.</p>

A Fidesz/KDNP, a Jobbik és az MSZP listájára szavazhatnak majd - Debrecen kivételével- a megye választói október 3-án, így e pártok képviselőiből állhat a 25 tagú megyei közgyűlés. Igyekezett a Lehet Más a Politikai is, de az általuk leadott ajánló szelvények kevésnek bizonyultak a listába vételhez (2717-re volt szükség).

A döntés még nem jogerős

Az LMP egyébként Hajdú-Bihar megyében polgármesterjelöltet sem állított. Hogy kikre szavazhatunk majd az őszi vasárnapon, arról részben tájékozódhatnak a 3. oldalon található táblázatból: a polgármesterjelöltek nevét tartalmazza, akiket a választási bizottságok nyilvántartásba vettek. (A döntés - a fellebbezési határidők miatt - még nem jogerős.)

A megye 254 polgármesterjelöltje között 161 függetlenként indul. A pártokhoz kötődök közül (késő esti összesítésünk szerint, amely esetleges pontatlansága ellenére a tendenciát jelzi) 47 fideszes, illetve Fidesz/KDNP-s jelölt van, 9-et a Jobbik, 8-at az MSZP állított. Érdekesség, hogy Debrecenben két baloldali párt is állított polgármesterjelöltet, Biharkeresztesen viszont sem a Fidesznek, sem az MSZP-nek nincs e posztra jelöltje. Bihardancsházán, Mikepércsen, Kokadon és Nyíradonyban nem lesz vetélytársa a jelöltnek.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!