Helyi közélet

2008.07.11. 12:23

A szocialisták nem akarnak segíteni az embereken

<p>Nyíregyháza - Míg szinte valamennyi európai állam kormánya óriási erőfeszítéseket tesz azért, hogy az élelmiszerárak emelkedéséből fakadó lakossági terheket enyhítse, addig a magyar kormány semmit sem tesz.</p>

Míg szinte valamennyi európai állam kormánya óriási erőfeszítéseket tesz azért, hogy az élelmiszerárak emelkedéséből fakadó lakossági terheket enyhítse, addig a magyar kormány semmit sem tesz, az erre vonatkozó javaslatokat pedig érdemi vita nélkül söpri le az asztalról – mondta a sajtó képviselőinek Mádi László országgyűlési képviselő.

A politikus elmondta: a Fidesz törvénymódosítási javaslatot nyújtott be, melyben három termékkör áfájának húsz százalékosról öt százalékosra való csökkentését javasolják, annak érdekében, hogy csökkentsék a lakoság terheit. A költségvetési bizottság ülésén érdemben nem foglalkoztak a tervezettel, Mádi László szerint ez is jelzi, hogy a szocialisták nem akarnak segíteni az embereken.

Dr. Vinnai Győző, a Fidesznyíregyházi frakcióvezetője számlákon keresztül mutatta be a megyeszékhely távhődíjának drasztikus emelkedését: egy Korányi utcai lakás távhődíja 2006. márciusában közel húszezer, tavaly márciusban közel 25 ezer, idén ugyanebben a hónapban pedig 41 ezer forint volt. A frakcióvezető szerint ezek a lakások egyre inkább elértéktelenednek, aki pedig teheti, más szolgáltató után néz.

Marinka Viktor önkormányzati képviselő elmondta: választókerületének lakó arról tájékoztatták, hogy aláírásgyűjtésbe kezdtek a terheik, többek között a távhődíjak csökkentése érdekében. A Fidesz azt szeretné, ha az áfát ez esetben is öt százalékosra csökkentenék, egy átlagos lakés esetében ez mintegy ötezer forintos megtakarítést eredményezne.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában