Sóstói Múzeumfalu

2020.02.18. 14:02

Magyar motívumkincsek címmel nyílik tárlat

Kiállítással kezdődik a skanzen jubileumi ünnepségsorozata.

Fotó: ARCHÍV FOTÓ: MW

Ötven éve nyitotta meg kapuit a Sóstói Múzeumfalu. A jubileumi esemény- és ünnepségsorozat kezdeteként február 23-án, szombaton 13 órától Motívumok címmel nyílik kiállítás.

Hazai és nemzetközi alkotások

A sóstói skanzen gazdag tárgyi gyűjteménye és autentikus építészeti környezete, lenyűgöző és inspiráló helyszíne a Nemzetközi Plein Air Művésztelepnek, melyet a nyíregyházi önkormányzat első alkalommal 2015-ben rendezett meg.

A Hadron Művészeti Egyesülettel közösen szervezett, évente megrendezett művésztelep vendégül látta többek között Iserlohn (Németország), Szatmárnémeti és Nagybánya (Románia), Eperjes (Szlovákia), Rzeszow (Lengyelország) és Ivano Frankivszk (Ukrajna) művészeit, akik a nyíregyháziakkal közösen alkottak a Sóstói Múzeumfalu festői környezetében – tájékoztatta lapunkat dr. Szabó Sarolta, a szabadtéri néprajzi múzeum igazgatója.

A kiállításon látható műveket a művésztelepek anyagából és a helyi képzőművészek alkotásaiból válogatták össze, bemutatva a magyar népművészet termékenyítő hatását a kortárs művészetre.

A tárlatot május 3-áig tekinthetik meg az érdeklődők a skanzen látogatófogadó épületének időszaki kiállítótermében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában