szon-sportoldal

2011.08.09. 16:37

Magyar Kupa: Innen szép a továbbjutás

Belehúztak. Szó szerint. Elkészült a Magyar Kupa országos főtábla második fordulójának sorsolása és a szabolcsi színeket képviselő futballcsapatok – a sorozatba most bekapcsolódó Nyíregyháza Spartacus kivételével – magasabb szinten jegyzett borsodi ellenfelekkel találkoznak.

Belehúztak. Szó szerint. Elkészült a Magyar Kupa országos főtábla második fordulójának sorsolása és a szabolcsi színeket képviselő futballcsapatok – a sorozatba most bekapcsolódó Nyíregyháza Spartacus kivételével – magasabb szinten jegyzett borsodi ellenfelekkel találkoznak.Gyaníthatóan a Tiszaújvárosban pályára lépő Szparinak sem lesz egyszerű dolga. Az NB III. Mátra-csoport legutóbbi idényét negyedik helyen záró rivális alighanem presztízsmeccsként tekint a meccsre, amelyet a felek szombaton szeretnének letudni. Ennek vélhetően nem lesz akadálya... Az viszont biztosra vehető, hogy a piros-kékek szerdán (17.30) Cigándon edzőmérkőzést játszanak.

Nehéz lenne választani

Belehúztak a többiek is. Annál is inkább, mivel az elmúlt héten rendezett első kört „túlélő” együttesek éppen csak kifújhatták magukat (amatőr csapatokról van szó...) – vasárnap újfent nekiveselkednek, hogy folytassák bravúros menetelésüket.

Nehéz lenne választani, hogy a saját nívójukhoz mérten ki kapta a legnehezebb feladatot. A Tiszakanyár például azt a Mezőkövesdet fogadja, amely a második vonal Keleti-csoportjának egyik nem is titkos favoritja. A megye hármas Terem ugyancsak az NB II-ből kapott ellenfelet – Kazinbarcika mutatja meg magát a bátorligeti katlanban. A saját közeg előnyét élvező Kispalád egy lépcsőfokkal feljebb szereplő vetélytársat próbál búcsúztatni, míg a változatlanul a legalacsonyabb bajnoki osztályban ragadó Bököny ugyancsak enbé-hármas legénységgel veszi fel a harcot.

Itt jegyzendő meg, hogy a Bököny, Kispalád, Terem trió jó eséllyel célozhatja meg a – kiscsapatok számára kiírt – Sport M Kupa döntőjét. Az érintettek egyaránt megyei hármas egyesületként kezdték az aktuális kupaidényt, annak selejtezőjét: amennyiben ezt a „kanyart” is bevennék, szinte garantált a fináléba jutás...

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!