Helyi közélet

2016.10.26. 17:41

Küldjön hírt - Történelmi vetélkedő Kisvárdán

Kisvárda - 2016. október 26-án (szerdán), 14 órától folytatódott Kisvárdán, a „Forradalom és Szabadságharc Magyarországon 1956” című megemlékező rendezvénysorozat.

Kisvárda - 2016. október 26-án (szerdán), 14 órától folytatódott Kisvárdán, a „Forradalom és Szabadságharc Magyarországon 1956” című megemlékező rendezvénysorozat. Ezúttal a helyi és környékbeli általános iskolák 4 fős csapatai, az 1956-os forradalom eseményeit feldolgozó történelmi vetélkedőn vehettek részt a Kisvárdai Várday István Városi Könyvtárban. 11 csapat nevezett a vetélkedőre. Nevezetesen: a kisvárdai Vári Emil Általános Iskola 3 csapata, a dögei Ölbey Irén Általános Iskola 2 csapata, a kisvárdai Szent György Általános Iskola, az anarcsi Czóbel Minka Általános Iskola, a kisvárdai Teichmann Vilmos Általános Iskola, a kisvárdai Református Általános Iskola, a kisvárdai Somogyi Rezső Általános Iskola és a kisvárdai Szent László Általános Iskola egy-egy csapata. A fiatalok komolyan vették a felkészülést, amelyhez a Városi Könyvtár honlapján kaptak hasznos információkat. Magas színvonalú volt a vetélkedő. Minden csapat jó felkészültségről adott bizonyságot.

Az esemény méltán szolgálta a forradalom és szabadságharc történéseire, hőseire, mártírjaira való megemlékezést. Programunk elérte célját. Minden csapat erre az alkalomra készített okleveletés Néző István helytörténész erre az alkalomra írt és megjelentetett „...Ötvenhat izzó őze volt...” című, az 1956-os forradalom helyi eseményeit feldolgozó könyvet kapta jutalmul. Minden résztvevő csapatnak szívből gratulálunk!

- Pribula László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában