Nyíregyháza hírei

2013.06.25. 16:00

Mélyítették a barátságot a gyergyószentmiklósiakkal

Nyíregyháza - Gyergyószentmiklósi vendégek kalauzoltak az Aranykorosok.

Nyíregyháza - Gyergyószentmiklósi vendégek kalauzoltak az Aranykorosok.

A Sóstóhegyi Aranykor Nyugdíjas Egyesület a gyergyószentmiklósi nyugdíjas szervezettel tart fenn élénk kapcsolatot, amit folyamatosan ápolnak.

– Tavaly mi voltunk a vendégek, ez évben pedig vendéglátók lehettünk – említette Lendvai Zoltán egyesületi elnök. – Bejártuk Tokaj környezetét, a forróságban enyhülést jelentett a hajókirándulás a Bodrog hűs vizén. A pincelátogatás során minden bor bukéját közösen fedeztük fel. Az egyesületünk tagjainak név- és születésnapját negyedévi aktualitással megünnepeljük, közös vacsorával, élő zenével, ahol az egyedüli napirend a jó hangulat. Ez esetben – a vendéglátók és vendégek – együtt ünnepeltünk. A vacsorát követő vetélkedéseink mindig kettős győzelemmel zárultak. A jutalmunk a sok-sok élmény lett, amit adtunk és kaptunk. A négy napos program sikerét az is bizonyítja, hogy az idő gyors múlásával a búcsú pillanatai szinte derült égből villámcsapásként értek bennünket. A két egyesület tagjainak házi feladata a további kapcsolattartás lett. Csak remélni tudjuk, hogy a következő együttlétünkben nem lesz „igazoltan” távol maradt tagtársunk, barátunk.

– Felvetődhet, hogy a nyugdíjasaink számára miért olyan fontos ilyen baráti kapcsolatok megélése? Igaz, barátok nélkül lehet élni, de nem érdemes! Általánosítható tény, hogy az életévek növekedésével szinte törvényszerűen redukálódnak az emberi kapcsolatok, így az egykori barátságok ápolása is nehezebbé válik. Jól jelzi ezt egy TÁRKI tanulmány, hogy az ötvenöt év felettiek több mint felének gyakorlatilag már nincs barátja (55,9 %). Sajnos, az ember halandó lény, így a barátságszigetek is zsugorodnak.

KM–LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!