Sport

2014.05.16. 12:00

Nyíregyháza nem riad vissza a kihívásoktól

Nyíregyháza - A tavalyi évhez hasonlóan Nyíregyháza ezúttal is csatlakozik a Kihívás napja országos rendezvényhez, amelynek célja a lakosság figyelmének felhívása a sportra és az egészséges életmód fontosságára, de a szervező Magyar Szabadidősport Szövetség azt is szeretné elérni, hogy kedvet csináljon a rendszeres mozgáshoz.

Nyíregyháza - A tavalyi évhez hasonlóan Nyíregyháza ezúttal is csatlakozik a Kihívás napja országos rendezvényhez, amelynek célja a lakosság figyelmének felhívása a sportra és az egészséges életmód fontosságára, de a szervező Magyar Szabadidősport Szövetség azt is szeretné elérni, hogy kedvet csináljon a rendszeres mozgáshoz. – Hála a nyíregyháziak aktivitiásának, nem nehéz rávenni az itt élőket arra, hogy csatlakozzanak a közös eseményekhez: erre kiváló példa az együtt táncolás új Guinness-rekordjának felállítása vagy a Mozdulj, Nyíregyháza hatalmas sikere – mondta pénteki sajtótájékoztatóján dr. Kovács Ferenc polgármester.

– Tavaly nemcsak hogy részt vettünk a programon, de a harmadik helyet szereztük meg, amit nem lesz egyszerű túlszárnyalni – tette hozzá. Ezt erősítette meg Kósa Árpád, a szervezőmunka oroszlánrészét vállaló Nyírsuli Kft. ügyvezető igazgatója is.

– Az elmúlt évben 115 ezer aktivitást értünk el, ami nagyszerű eredmény, így nekünk is kihívás lesz május 21-e. Négy helyszínen – bujtosi csarnok, Nyíregyházi Főiskola, Júlia fürdő és városi stadion – 12 mozgásformával és számos szabadidős tevékenységgel várjuk a mozogni vágyókat. A kezdeményezéshez 38 óvoda és 14 iskola csatlakozott, mellettük a Nyírsuli szakosztályai és rengeteg cég is részt a jövő szerdai eseményen, és mozog legalább 15 percet – ennyit kell teljesíteni ahhoz, hogy az a szabályok szerint aktivitásnak minősüljön.

 

Programok május 21-én

Városi stadion

7–8 óra: Futópia, 2014 méteres futás

8–13 óra: Ovi foci

8–12 óra: Asztalitenisz, teke, jóga, tenisz szépkorúaknak

8–20 óra: Zumba kavalkád

8–19 óra: Kosár őrület, streetball szakedzőkkel

8–20 óra: Sportági pontgyűjtő állomások 14 sportágban értékes nyereményekért

8–20 óra: Nosztalgia tekeverseny szépkorúaknak

8–20 óra: Kacagva kocogjunk – játékos sportvetélkedő szépkorúaknak

10–16 óra: Csepp csoda – kézilabda kicsiknek

10–19 óra: Strandröplabda

13–19 óra: Futópia, 2014 méteres futás a rekortánon

14–21 óra: Kihívás napi kupa kispályás labdarúgásBujtosi csarnok

8–17 óra: Táncvarázs profi oktatókkal

10–12 óra: Mediball

10–11 óra: Csontritkulás mozgásprogram

17–18 óra: Gerinctorna

18–19 óra: Zumba

Júlia fürdő

6–18 óra: Csobban a város, 2014 méteres úszás

Nyíregyházi Főiskola

8–20 óra: Zumba, streetball, 3x3 foci, asztalitenisz, aerobik, Kihívás napi futás a győzelemért

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!