Helyi közélet

2017.01.14. 13:42

Január: ilyenkor jut idő a tervezésre

Nyíregyháza - Fagymentes időben elkezdhetjük a cserjéink ritkító metszését.

Nyíregyháza - Fagymentes időben elkezdhetjük a cserjéink ritkító metszését.

– Érdemes átnézni az otthoni vetőmagkészletet, és a vetési naptártól függően elkezdhetjük beszerezni a hiányzó magvakat. Ha tavasszal szeretnénk új növényt beszerezni, vagy nagyobb kertfelújításon gondolkodunk, ilyenkor van időnk megtervezni új kertünket, utánanézni az új növények igényeinek, hogy ha eljön a tavasz, ne kapkodva keljen döntenünk.

Érdemes átnézni az otthoni vetőmagkészletet.

Kohán Márk

Ha gyümölcs vagy szőlő telepítésébe szeretnénk fogni, érdemes már most leadni igényünket egy kertészeti áruda felé, mert előzetes egyeztetés után biztosak lehetünk abban, hogy a kért fajta a megadott mennyiségben rendelkezésünkre fog állni.

Kizárólag fagymentes időben elkezdhetjük a cserjéink ritkító metszését, a magasra nőtt sövényünk visszavágását. A gyümölcsfáinkról most tudjuk eltávolítani az esetleg rajta maradt moníliás gyümölcsmúmiákat, melyeket égessünk el, ezzel is gátolva a további fertőzést. Gyümölcsfáink kérgén ha találunk mélyre ható kéregrepedést, alaposan tisztítsuk ki (drótkefével, törzskaparóval) azt, majd kezeljük fasebkezelő géllel – ad tanácsokat Kohán Márk, a nyíregyházi Klorofill Kertészeti Áruda vezetője.

- KM-TG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában