Ezt írta a Kelet 70, 60, 50, 30, 20 és 10 éve! – Január 6.

Ezt írta a Kelet 70, 60, 50, 30, 20 és 10 éve! – Január 6.
© Illusztráció: KM-archív
Előkaptuk az 1946-os, 1956-os, 1966-os, 1986-os, 1996-os és 2006-os január 6-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Kiderült, hogy régebben is a kátyús utak okoztak problémákat.

Hetven éve írtuk
Rablótámadás az esti órákban

Vakmerő rablótámadás történt Nyíregyháza határában. Kocsis Pál kerékpáron indult hazafelé. A Debreceni úton három ismeretlen ember elállta az útját, és pénzt követeltek tőle. Kocsis Pál menekülni igyekezett, de az egyik támadó hatalmas ökölcsapással földre terítette. A három ismeretlen Kocsis Pált kifosztotta, kerékpárját elrabolta. A súlyosan sérült Kocsis Pált sorsára hagyva elmenekültek. A nyíregyházi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya széles körű nyomozást indított a vakmerő rablótámadók kézre kerítésére.

Hatvan éve írtuk
Átépítik a Dózsa mozit Nyíregyházán

A falak tönkrementek, a gerendákat szú ette. Helli Mihály kőműves brigádja építi a belső falat, Lengyel István vasbetonszerelő brigádja pedig a mozi előcsarnok feletti mennyezetéhez készíti a vasbetonszerelést.

Ötven éve írtuk
Beregi háziszőttes exportra, Svájcba

A Nyíregyházi Népi Iparművészeti és Háziipari Szövetkezet fontos megrendelése a Szovjetunióba szállítandó tízezer darab Pusinka elnevezésű gyermekruha, melyből ötödikéig kétezret kellett elkészíteni. Svájcba kilencszázharminc darab beregi futószőnyeg gyártására kaptak megrendelést.

Harminc éve írtuk
Pályán az NYVSSC

„Jelenleg az előalapozás zajlik. Fokozatosan növeljük a terhelést, az intenzitást. Edzőtáborozni Hajdúszoboszlóra utazunk” – említette Ubrankovics Mihály vezetőedző.

Húsz éve írtuk
Sándor Juli filmszerepben

Nagy öröm érte Sándor Julit, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház fiatal művészét. A Szász János által rendezett Vitman fiúk című filmben játszik fontos szerepet.

Tíz éve írtuk
Kátyús utakon autózunk

Megyénk közúthálózatának 620 kilométernyi szakaszán találhatóak kátyúk, és nagy a burkolat kátyúsodási hajlama – tudtuk meg Szamos Istvántól, a megyei Állami Közútkezelő Kht. főmérnökétől.

Kölcsönautó Nyíregyházáról

Miután az RTL Klub beszámolt arról, hogy a Dél-Dunántúlon egyedüliként működő speciális betegszállító egy balesetben összetört, a Nyíregyházi Beteg Gyermekekért Alapítvány azonnal felajánlott egy ilyen járművet, amíg a pécsiekét javítják.

Fent apad, lejjebb árad

Megyénkben továbbra is csak a Felső-Szabolcsi-öblözetben tartanak belvízvédelmi készültséget két szakaszon: Tiszabercel és Tiszatelek térségében.

Farkas Rolandtól elköszöntek

Farkas Rolandra a továbbiakban nem számít a Nyíregyházi KSE élvonalbeli kézilabdacsapata, akinek búcsúja egyébként a nyáron is felvetődött.
Cikk ajánlása
hirdetés