Nyíregyháza hírei

2015.01.02. 21:03

Ónos eső veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság óvatosságra inti a közlekedőket, mivel 2015. január 2-án a kora esti órákban jelentős mennyiségű ónos eső esett, illetve fagyott le a megye közútjaira. A csúszós utakon a féktávolság a többszörösére nőhet és a gépjárművek kormányozhatósága jelentősen csökken. A balesetek megelőzése érdekében kerüljék a hirtelen kormánymozdulatot és az erős fékezést!

A rendőrség azt tanácsolja, hogy aki csak teheti ne induljon útnak! Ha mégis elkerülhetetlen a közlekedés, akkor elindulás előtt ellenőrizzék a jármű műszaki megbízhatóságát, valamint pakoljanak össze önmentéshez szükséges segédeszközöket (például hólapátot, jégkaparót, vontatókötelet, elakadásjelzőt)! Járművükkel teletankolt állapotban induljanak el, így ha elakadnak, hosszabb ideig fűthetik vagy feltölthetik mobiltelefonjukat. Ha elakadtak, jól láthatóan jelezzék, húzódjanak le az út szélére és hívjanak segítséget 107-es vagy a 112-es segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Kérjük a járművezetőket, hogy mielőtt útnak indulnak tájékozódjanak az aktuális időjárási körülményekről, valamint a megváltozott út- és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjenek!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!