szon-sportoldal

2010.12.01. 16:54

Móricz Kupa nemzetközi mezőnnyel

<p>A jánkmajtisi lányok is tagjai az erősnek ígérkező Móricz Kupa mezőnyének.</p>

A hét végén Nyíregyházán randevúzik a leány röplabda elitje, ekkor rendezi a Móricz Zsigmond általános iskola a negyedik nemzetközi tornáját. Moravszki Gyuláné főszervező, egyben a házigazdák edzője a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy ezúttal tizenkét csapat verseng majd két napos rendezvényen. A korosztályos válogatottakat felvonultató torna nívósnak ígérkezik, a magyar együttesek mellett cseh, szlovákiai, romániai, lengyel és ukrán csapat is várható, és elsőként nemcsak nyíregyházi megyénkbeli, hiszen a jánkmajtisi lányok is megmérettethetik magukat az erős mezőnyben.

Az első Móricz Kupát a Vasas nyerte, az azt követő kettőt a Móricz-Nyírsuli. A tizenkét csapat szombaton (8.30) négy hármas csoportban kezdi a küzdelmet a Zay és a Móricz iskolákban, a csoportgyőztesek kiemeltként folytathatják, a többiekre kvalifikációs kör vár, hogy aztán a legjobb nyolc tovább meccselhessen. A legjobbak vasárnap délelőtt a Móriczban döntik el a dobogós helyezések sorsát.

A 4. Móricz Kupa mezőnye

Jasló (lengyel), Sambir (ukrán), Prága (cseh), Eperjes (szlovákiai), Szatmárnémeti (romániai), Vasas, Békéscsaba, Miskolc, Bem-Nyírsuli, Arany, Jánkmajtis, Móricz-Nyírsuli.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!