Fiatal, pályakezdő rendezők jelentkezhetnek a Találkozások pályázatra

Akt.:
A pályázatokat május 6. éjfélig várják - Illusztráció
A pályázatokat május 6. éjfélig várják - Illusztráció
Budapest – Fiatal, pályakezdő rendezők jelentkezhetnek május 6-ig a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület Találkozások címen meghirdetett közös pályázatára.

A kiírásra olyan kétszereplős kamaradarabokat várnak, ahol a színészek közt legalább két generációs korkülönbség van, a fiatal rendezőt pedig egy tapasztalt kollégája mentorálja. Az elmúlt években összesen hat produkció valósult meg, amelyekből jelenleg öt még mindig műsoron van – áll a kiírók közleményében. A pályázatokat május 6. éjfélig várják, a teljes kiírás és a jelentkezési lap elérhető a Bethlen Téri Színház weboldalán.

Az első évben Valcz Péter rendezését mutatták be, ahol Jordán Tamás mentorálásával, valamint a Junior Prima-díjas Grisnik Petrával és a Tünet Együttesből ismert Gőz Istvánnal készült el a világhírű gyurmafilm színpadi változata, a Mary és Max.

A második bemutató rendezője, Szilágyi Bálint maga fordította Peter Handtke Az aranjuezi szép napok című darabját, amelynek szerepeit a szintén Junior Prima-díjjal elismert Eke Angéla és a darab mentor rendezőjeként is dolgozó Zsótér Sándor alakít.

A 2016/2017-es évadban elsőként a délszláv háború idején játszódó Egy fiú Boszniából című előadást rendezte a nagyváradi Lazici Noémi, Botos Évával és Jászberényi Gáborral, a negyedik bemutatóra, a Cseh Judit rendezte Nőkből is megárt. című előadásra pedig 2017 februárjában került sor. Pataki Éva saját regényéből írt színdarabjában Tordai Teri és lánya, Horváth Lili a színpadon is anya-lánya szerepben láthatók.

Tavaly januárjában mutatták be Vadász Krisztina David Mamet két darabjából, a Dark Pony és a Reunion című drámákból létrehozott Viszontlátás című előadását Márton András és Barna Lilla főszereplésével. Az előadás mentora Szikszai Rémusz volt. A legfrissebb darab bemutatójára pedig április 11-én, a magyar költészet napján került sor, Igó Évával és Zoltán Áronnal. A Szívlapát című versszínházi esten 20 kortárs magyar vers hangzik el az azonos című versantológiából válogatva. A rendező páros Dézsi Fruzsina és Gerencsér Anna, mentoruk Hegedűs D. Géza.

– MTI –


Budapest - Szeptemberig 1-ig várják az Arany János életéről és munkásságáról szóló diákvideókat az Aranyfeszt Online Amatőr Rövidfilm Fesztiválra - mondta el Csejdy Réka, a fesztivál projektvezetője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában. A 14-19 éves középiskolás diákok minimum 1, maximum ...

Nyíregyháza - Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. A műveket május 3-ig kell eljuttatni a megyei, katasztrófavédelmi igazgatóságra. A pályázat céljában nincs változás, az Országos Tűzmegelőzési Bi...
hirdetés