Foci helyett rögbi – “Valakinek fogni kellett a labdát, hogy egyáltalán el lehessen rúgni”

Fintor Sándor kapus (21) hiába próbálta védeni magát, a jégeső „erősebbnek” bizonyult
Fintor Sándor kapus (21) hiába próbálta védeni magát, a jégeső „erősebbnek” bizonyult - © Fotó: KM-archív
Demecser, Tiszakanyár – A demecseriek levonultak a pályáról, mert az irreális körülmények miatt féltették a testi épségüket.


Noha igazából vasárnapra vált kritikussá az időjárás, ugyanakkor már szombaton sem volt minden fenékig tejfel. A megyei másodosztály Nyírerdő csoportban például a 73. percben 2–1-es tiszakanyári vezetésnél félbeszakadt a Demecser futballmeccs, amelyet egyébként semleges pályán – Újdombrádon rendeztek. No nem balhé miatt, a demecseriek a levonulást választották a szerintük alkalmatlan körülményekre hivatkozva.

– Beleegyeztünk, hogy Újdombrádon legyen a mérkőzés, nem is volt semmi baj, eltekintve attól, hogy nyolcvan kilométer erejű szélfúvásban kezdődött a meccs – merült a részletekbe Berecz Csaba, a Demecser edzője. – Emellett borzasztó hideg volt, a helyzet pedig csak fokozódott a második félidőben: a pontrúgásokat szinte nem lehetett elvégezni annyira fújt a szél. Mintha rögbi, vagy amerikai futball lett volna, valakinek fogni kellett a labdát, hogy egyáltalán el lehessen rúgni az állított labdát. Tizenegyessel alakult 2–1-re az eredmény, de hangsúlyozom nem ezért hagytuk abba, hisz még sok volt hátra, bárhogy alakulhatott volna a meccs.

Berecz Csaba szerint szó sem lehetett normális játékról, különösen, hogy őket duplán sújtották a körülmények.

– Nem hó, nem eső, jég esett. Ráadásul mi a széllel szemben játszottunk, Fintor Sándor kapusunk mindkét tenyerével védte az arcát a csapkodó jégdaraboktól majd lejött a pályáról. A játékvezető megkérdezte: mi a probléma? Sanyi mondta neki, hogy félti testi épségét. Több játékosunk szólt, hogy ilyen helyzetben nem akarják folytatni, fel sem tudtak nézni a szemükbe vágódó csapadék miatt. Hozzáteszem, a nézők is elmentek, már ők sem bírták. Még egyszer, nem azért jöttünk le, mert vezetett az ellenfél, egyszerűen olyannyira irreálissá a váltak a körülmények, ami a futball megcsúfolása volt. Ennyi történt, ez egyszerűen már nem a játékról szólt.

KTTovábbi hírek a Sport kategóriából


hirdetés