Sport

2013.04.05. 12:13

Vasárnap lesz a III. Nem Oda Boda terepfélmaraton

Hajdúböszörmény, Bodaszőlő - Harmadik alkalommal rendezi meg a Böszörményi Körútfutók Sportegyesülete a Nem Oda Boda futóversenyt április 7-én. A versenyre idén is félmaraton, illetve 10 és fél kilométeres távokon lehet nevezni.

Hajdúböszörmény, Bodaszőlő - Harmadik alkalommal rendezi meg a Böszörményi Körútfutók Sportegyesülete a Nem Oda Boda futóversenyt április 7-én. A versenyre idén is félmaraton, illetve 10 és fél kilométeres távokon lehet nevezni. A futóknak távtól függően két, illetve egy kört kell teljesíteniük a bodai erdő legszebb részein. A versenyt felnőtteknek szervezik, a viszonylag hosszú táv miatt ugyanis nem tudnak minden méteren felügyeletet biztosítani, ami viszont a gyermekek versenyeztetésénél elengedhetetlenül szükséges. Emellett a táj adottságaiból kifolyólag a futók bármikor találkozhatnak vaddisznókkal vagy őzekkel.

- Természetesen frissítőpontokat biztosítunk, és megfelelő orvosi ellátást is – mondta Csontos Tibor szervező, aki elmondta azt is, hogy a verseny nagyon jó felkészülési lehetőség a nyári szezonra, vagy éppen levezetése a hétvégi Rotary-futóversenynek. A versenyközpont a bodai erdőben található régi szanatóriumban lesz. Startpisztoly helyett a hagyományokhoz híven idén is vadászpuska dördülése indítja a mezőnyt délelőtt 10 órakor. Újdonság azonban, hogy idén a futókat nem záró kerékpáros, hanem lovasok követik majd. Nevezni a www.korutfutok.fw.hu oldalon lehet, az első 200 jelentkezés érvényes.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!