Röplabda

2020.08.26. 07:37

Csapatépítés a pályán és azon kívül

Pintér Andrea úgy látja, jó szellemiségű társaság jött össze Nyíregyházán.

Pintér Andrea szerint hasznos edzőtáboron van túl a csapat

Forrás: Pusztai Sándor / KM-archív

Fotó: Pusztai Sándor

Több mint egy hónapja edzésben van a nyíregyházi női röplabdacsapat, amely egy új másodedzővel és öt új játékossal hangol a következő idényre. A klub az itthoni, monoton edzésmunkát egy tiszaújvárosi edzőtáborral szakította meg múlt héten, ami jó volt arra, hogy a játékosokat új impulzusok érjék, és jobban összeszokjanak egymással. A tervek szerint már felkészülési meccset is játszott volna az együttes, de a DVTK mégsem vállalta az összecsapást, csütörtökön viszont az MTK ellen már pályára léphet a csapat (a mérkőzés zárt kapus).

Csiszolták a játékkapcsolatot

– Az edzőtábor nagyon hasznos volt, mert több csapatmunkát végeztünk, mint korábban, és a különböző játékelemeket is jobban tudtuk gyakorolni – mondta Pintér Andrea, a Fatum-Nyíregyháza játékosa. – Jobban összhangba kerültünk, itt gondolok egyrészt arra, hogy csiszoltuk a játékkapcsolatot a feladókkal, illetve emberileg is jobban megismertük egymást. Lépésről lépésre haladunk, vannak még persze hiányosságok, de szerintem nagyon jó csapatunk lesz. Az új játékosok személyisége is nagyon pozitív és senkinek a munkamoráljára nem lehet panasz.

A játékosok és a szakmai stáb rengeteg közös programon vett részt az elmúlt napokban, amik mind segítik az összecsiszolódást.

Biciklitúra és strandolás

– Mindenki kommunikál a másikkal, igyekszünk még jobban megismerni egymást – fogalmazott a center. – Ezt programok is segítik: nemrég Sinánál voltunk vacsorán, de volt, hogy a városba elmentünk együtt, a múlt héten pedig színházban voltunk. Az edzőtábor előtt csapatépítéssel egybekötött biciklitúrán vettünk részt, eltekertünk Tokajba, ott strandoltunk, borkóstolón voltunk. Közösen néztük a CEV-kupa-sorsolást. Nem lesz könnyű feladatunk, de akár meglepetést is szerezhetünk, ha minden működik, persze, elsősorban a bajnokságra fókuszálunk.

Pintér Andreának a tétmeccsek előtt is lesz egy nagy feladata, hiszen hamarosan forgalmi vizsgát tesz. Bízunk benne, hogy az utakon is olyan sikeres lesz, mint a röplabdapályán!

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában