Börtön várhat rájuk

2019.12.10. 18:38

Milliókat loptak el a nyíregyházi magánklinika széfjéből, de gyorsan le is buktak

Erővágóval jutott be az épületbe, a széfet kalapáccsal verte szét, és elvitte az ötmillióval teli borítékot.

Forrás: Illusztráció / shutterstock

Lopás minősített esete miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség azzal a három férfival szemben, akik még az idén júliusban egy nyíregyházi magánklinika széfjét feltörve abból több mint 5 millió forintot vittek el – tájékoztatta lapunkat dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Társat is talált a lopáshoz

A vádirati tényállás szerint egy kemecsei férfi az élettársától véletlenül tudomást szerzett arról, hogy az egyik nyíregyházi magánklinika széfjében esténként több millió forintot őriznek, 2019 júliusának első napjaiban felkereste egyik Pest megyében lakó büntetett előéletű ismerősét, és megbízta azzal, hogy a pénzt lopja el.

Elmondta neki, hogy hol találja a széfet, és hogyan lehet az épületbe észrevétlenül bejutni.

Mindezért kétmillió forintot kért, amiből a tartozását kívánta rendezni. Néhány nappal később a lopást a nagyvarsányi férfi végrehajtotta, Budapestről indult, és magával vitte egyik ismerősét, azért, hogy ő az utcán figyeljen és őrködjön.

A férfi hajnalban egy erővágó segítségével bejutott az épületbe, majd a széfet egy kalapáccsal szétverte, és magához vette a több mint 5 millió forintot tartalmazó borítékot. A lopást ténylegesen végrehajtó férfi és segítője egy szlovák rendszámú személygépkocsival hajtott el a helyszínről, azonban nem sokáig örülhettek a zsákmánynak, mert a rendőrök kilenc perccel a tett elkövetése után a városból kivezető úton elfogták őket, és az ellopott pénzt is megtalálták náluk.

Börtön várhat rájuk

Az ügyészség mindhárom elkövetőt, a tettest, a bűnsegédet és a felbujtót is lopás minősített esetével vádolja, velük szemben többéves börtönbüntetés kiszabására tett indítványt vádiratában – áll a megyei főügyészség közleményében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában