Nyíregyháza hírei

2013.06.13. 09:26

Szünidei gond(olat)

Ó, ió, ció... Ahogyan gyarapodnak a betűk a sulisok oly régóta várta szavában, úgy ráncolódnak a szülői homlokok. Hurrá itt a nyár- kiáltják majd boldogan a lurkók, hol legyen(ek) a gyerek(ek)- morfondiroznak egyedül, vagy közösen anyukák, apukák - Mán László jegyzete.

Ó, ió, ció... Ahogyan gyarapodnak a betűk a sulisok oly régóta várta szavában, úgy ráncolódnak a szülői homlokok. Hurrá itt a nyár- kiáltják majd boldogan a lurkók, hol legyen(ek) a gyerek(ek)- morfondiroznak egyedül, vagy közösen anyukák, apukák - Mán László jegyzete. Sok helyen előkerülnek a nyakba akasztós kulcstartók, ezzel el is dőlt a gyerek sorsa. Igen ám, de ez csak egy, és kényszerű megoldása a problémának, ami sokaknak okoz komoly fejtörést.

Soha többé nem megyek Thaiföldre - tette közzé egy bulvárlapban egy gigamegasztár-modellünk, mert robogózás közben több helyen is lehorzsolta a bőrét! Idén sem megyünk sehova, csak maradra, esetleg a járda-szigetekre - ezt már jóval többen mondják. Akinek futja, annak persze nem lehet gond a gyerek nyári programjának összeállítása, hiszen ilyen és olyan táborok várják tárt karokkal a lányokat és srácokat. Valóban remek és gyakorta hasznos időtöltésekkel lehet múlatni a sulimentes időszakot.

Ám akinek a soványka a büdzséje, csak a mindenhavi túlélése a célja, annak bizony főhet a feje. A szerencsések egy-két-három hét szabadságot kivehetnek nyáron, addig nincs is gond, ám vannak hetek, amelyeket szintén túl kell élni. Sok a csonkacsalád, nem miden nagyszülő tud segíteni, a mai világban pedig nem megnyugtató, még a serdülőket sem magukra hagyni a nap nagy részében.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az igazi az lenn: a nyár közös kirándulásokról, családösszetartó programokról is szóljon. Ez már keveseknek adatik meg, a szülök nagy rész a szünidő első napján már azt várja, hogy mikor kezdődik már az új tanítása év. Sajnos...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!