Hajdú-Bihar

2012.06.07. 11:24

Az én Eb-m: Pazar stadionok, személyes ismerősök

Pénteken startol a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság, amelyet természetesen Farkas Balázs is figyelemmel követ.

Pénteken startol a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság, amelyet természetesen Farkas Balázs is figyelemmel követ.Annál is inkább, mivel a demecseri származású, nyíregyházi nevelésű, jelenleg pedig az élvonalbeli bajnok, Debreceni VSC kötelékéhez tartozó futballista korábban megfordult a Dinamo Kijevben is. A válogatottban is szerepelt középpályás 2006 és 2009 között aktív részese volt az ukrán kirakatcsapat mindennapjainak, így, persze rálátása nyílt a sportágat övező miliőre.   

– Emlékszem, anno nagyon örültek, amikor kiderült, ők lesznek az egyik  házigazdái az Európa-bajnokságnak – taglalta Farkas Balázs. –  Stadionok, szállodák épültek, és egyébként is elmondható: az ukránok nagyon szeretik a futballt, ráadásul az utóbbi időben, legalábbis klubszinten szép sikereket érnek el. Jártam a harkovi és donyecki létesítményben, mindkettő parádés, és ahogy hallottam, a legnagyobb befogadóképességű kijevi Olimpiai stadiont is átalakították. Mivel a jelenlegi válogatott tagjai közül sokan a Dinamóban szerepelnek, jó néhány játékost személyesen ismerek. Az ukránok egyébként az elmúlt években fiatalításba kezdtek, persze olyan rutinos embert, mint Sevcsenkót is bevetnek.    Titkon látom esélyt annak, hogy esetleg kiugró eredményt érjenek el, bár nem lesz egyszerű.

Farkas Balázs is a Eb-meccsekhez igazítja programját. Már, amikor teheti... Az esemény ugyanis „belelóg” a felkészülési időszakba. Bár érdemben nem igazán szurkol senkinek, akadnak kedvencei. 

– Ha már nem vagyunk ott, legalább nézzük a tornát. Mint annyian mások, a jó focinak szorítok. a spanyol, illetve a portugál válogatott a favoritom. Azt csak remélni tudom, játszani fogják a futballt és a tét nem nyomasztja majd agyon a pályára lépő labdarúgókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!