Hajdú-Bihar

2012.06.26. 08:32

Plézer János büszke a tanítványaira

Történelmi pillanatnak lehetett szemtanúja az, aki az elmúlt hét végén ellátogatott a Debreceni Sportuszodába, a Férfi Vízilabda OB II-es küzdelemsorozat döntő fordulójára.

Történelmi pillanatnak lehetett szemtanúja az, aki az elmúlt hét végén ellátogatott a Debreceni Sportuszodába, a Férfi Vízilabda OB II-es küzdelemsorozat döntő fordulójára.A Debreceni Egyetem és a Debreceni Vízilabda Sportegyesület csapata a DEAC-DVSE a klub fennállásának, és a cívisváros pólóéletének első bajnoki címét szerezte meg, méghozzá pontveszteség nélkül. Plézer János az éremátadást követően csurom vizesen ugyan, de örömmel nyilatkozott a sikerről, az elmúlt esztendőről, és a jövőbeli célokról.

- Elég hányattatott idényen vagyunk túl, mégis úgy érzem, hogy akkor kezdtünk el jobban szerepelni, amikor januárban elhatároztam, hogy mind a három csapat – ifjúsági, serdülő  és OB II – ugyanazt a taktikát fogja játszani. Próbáltam leszűkíteni egyféle játékrendszerre a taktikát, és ez hozta meg a sikert, illetve az, hogy fizikailag az ellenfelek fölé tudtunk kerekedni, ami az edzettségi állapotunknak és az elvégzett edzésmunkának köszönhető. Teljesítettük tehát a szezon elején magunk elé kitűzött célt, és feljutottunk az OB I/B-be, az pedig, hogy mindezt százszázalékosan sikerült véghezvinnünk, a várakozásainkat is felülmúlta. Nagyon örülök, roppant büszke vagyok a csapatomra, és annak minden egyes tagjára. Szeretném azoknak a játékosoknak is megköszönni a munkájukat, akik akár egy meccset játszottak a bajnokságban, hiszen ők is kellettek ahhoz, hogy ezt a fantasztikus eredményt elérjük. Rendkívül elégedett vagyok! Nem állunk le azonban, hiszen hamarosan megkezdjük a felkészülést a másodosztálybeli küzdelemsorozatra, ahol nagyon kemény megmérettetések várnak majd ránk – vélekedett Plézer.

- Augusztus végén fogom kijelölni azt a keretet, aki nekivág az OB I/B-s pontvadászatnak, amely már egy jóval magasabb szint, és amelyhez fel kell nőnünk. Ellenfeleink komoly erőket képviselnek, így bizton állíthatom, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Mi azonban felvesszük velük a versenyt, és szeretnénk egy erős középcsapattá válni, ez azonban függ attól is, hogy kik fogják alkotni a gárdát. Én mindenesetre bizakodó vagyok, és hiszek benne, hogy nem a kiesés elkerüléséért fogunk majd küzdeni – mondta bajnokcsapat edzője.

HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!