Hajdú-Bihar

2013.05.13. 10:26

Fábián István rektor az akadémia elnökségében

A Magyar Tudományos Akadémia 184. közgyűlése - a nem akadémikus képviselők jelölései alapján - 3 új tagot választott meg a múlt héten. Egyikük dr. Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora.

A Magyar Tudományos Akadémia 184. közgyűlése - a nem akadémikus képviselők jelölései alapján - 3 új tagot választott meg a múlt héten. Egyikük dr. Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora. Mellette Monok István és Pósfai György MTA doktorok vehetnek részt az elnökség munkájában. Fábián István az élettelen természettudományi területet képviseli majd az MTA elnökségében - olvasható a Debreceni Egyetem honlapján.

A rektor érdeklődésünkre elmondta, hogy az akadémiai közgyűlésben lévő, mintegy 200 nem akadémikus képviselő összesen három tagot delegálhat az elnökségbe: az élő, az élettelen természettudomány, illetve a bölcsészet- és társadalomtudomány területéről. Maga a delegálás már korábban megtörtént, de hivatalossá csak a közgyűlés múlt heti jóváhagyásával vált, s ekkor átadták a megbízólevelet is.

A három évre szóló munkáért nem jár fizetség, az pedig, hogy mennyi plusz feladatot jelent, attól függ, milyen programok kerülnek az elnökség elé. Két közgyűlés között a néhány havonta tanácskozó elnökség dönt ugyanis az előterjesztett anyagokról - tudtuk meg Fábián Istvántól.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!