Hajdú-Bihar

2014.08.28. 11:26

Jegyzet: Fejtörő

<em>Csajkovszkijnak Diótörője volt, a megyénknek pedig közel húszezer dohánytörője van. Ami nem is lenne baj akkor, ha az unió nem mutatott volna fügét: az év végével „leköszön” az ágazat ütőerének számító szerkezetátalakítási támogatás, ami újraírhatja az eddig jól bevált forgatókönyvet.</em> Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

Csajkovszkijnak Diótörője volt, a megyénknek pedig közel húszezer dohánytörője van. Ami nem is lenne baj akkor, ha az unió nem mutatott volna fügét: az év végével „leköszön” az ágazat ütőerének számító szerkezetátalakítási támogatás, ami újraírhatja az eddig jól bevált forgatókönyvet. Tarnavölgyi Gergely jegyzete. Csendben jegyzem meg, még a jobboldali médiumok is kongatják a vészharangot. A minap a dohányter­mesztés Mekkájának számító Ófehértón aláírtak egy megállapodást: a termesztők a termőterület növelésére tettek ígéretet, a felvásárlók pedig szavatolták, biztos helye lesz a megtermesztett dohánynak.

Történt ez annak teljes tudatában, hogy Brüsszel elzárta a pénzcsapot... Első blikkre nekem ellentmondásosnak tűnt a dolog, majd megpillantottam az ófehértói rendezvényen az „akác megmentőjét”, Glattfelder Bélát. Ekkor már tudtam, nem lehet baj. A volt EP-képviselő – ugyan konkrétumok nélkül –, igyekezett letörölni az arcokról a barázdákat.

Jómagam nehezen tudom elképzelni, hogy józan ítélőképességű emberek kötelezettséget vállaljanak egy olyan dologra, aminek megvalósítására jóval kevesebb pénz áll jelenleg rendelkezésre. Hacsak nem úgy, hogy a színfalak mögött már megvan a dohány a dohányra...

Tarnavölgyi Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!