Hajdú-Bihar

2014.11.04. 11:08

Jegyzet: A felhők karcolója

<em>Miközben nálunk beindult a „kötelező” kampány, napra pontosan az óceánon túl kötélidegzetű, vakmerő, a hajmeresztő tettek iránt elkötelezett őrült hívta fel magára a figyelmet kötéltáncával.</em> Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Miközben nálunk beindult a „kötelező” kampány, napra pontosan az óceánon túl kötélidegzetű, vakmerő, a hajmeresztő tettek iránt elkötelezett őrült hívta fel magára a figyelmet kötéltáncával. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.Nik Wallenda agyából korábban is pattantak ki félelmetes álmok, amit már-már emberfeletti megvalósítás követett. A Niagara-vízesés és a Grand Canyon felett kelt át öt centiméter széles kábelen. Génjeiben van a sajátságos bátorságpróba: dédapja, Karl Wallenda 73 évesen szörnyethalt, amikor 1978-ban Puerto Ricóban 10 emeletnyi magasságból lezuhant a toronyházak között kifeszített kötélről. Emléke előtt tisztelegve három éve a tragédia helyszínén anyjával együtt ismételte meg a mutatványt. Szerencséjére nem lett anyaszomorító.

Vasárnap Chicagóban egy 15 fokban emelkedő kábelen a Marina Towers ikertornyainak egyikéről lépdelt el egy felhőkarcolóra, onnan pedig bekötött szemmel araszolt át a két ikertorony között. Személyi biztosító felszerelés nélkül. Nem Amerika lenne, ha nem élőben közvetítették volna a vérfagyasztó mutatványt – a Discovery Channel tíz másodperces késleltetéssel sugározta a képet.

Mindamellett, hogy megsüvegelendő a világcsúcs, sürgősen közölni kellene vele: eddig és ne tovább! Csak éppen ez már üzleti szféra, határ a csillagos ég, a kötél már feszül...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!