Hajdúhadház hírei

2012.12.12. 20:02

Bocskai fejedelemtől kapott címük emlékére

Hajdúhadház - A település december 12-én ünnepli a város napját, Bocskai István 1605-ben ezen a napon adott városi rangot az oklevelekben már 700 esztendeje is említett településnek. Erre emlékezve idén közel egyhetes programsorozattal ünnepel a város.

Hajdúhadház - A település december 12-én ünnepli a város napját, Bocskai István 1605-ben ezen a napon adott városi rangot az oklevelekben már 700 esztendeje is említett településnek. Erre emlékezve idén közel egyhetes programsorozattal ünnepel a város.A rendezvények sorát hétfőn a Bocskai és kora című vetélkedő nyitotta a Földi János Általános Iskolában, a program másnap a Hajdúhadház régi képeslapokon című kiállítás megnyitójával folytatódott a Csokonai Művelődési Házban.

Ma, szerdán a numizmatikai kiállítás megnyitása után ünnepi testületi ülés tartottak a városházán, ahol Csáfordi Dénes polgármester arról beszélt, illő az elődökre emlékezni, de a mai hajdúhadháziaknak is kell a mindennapokban bizonyítaniuk, hogy méltók hajdú eleik örökségére. Ezután előbb Szatmárnémetiből érkezett kettős állampolgárságot felvevőket köszöntött, majd elismeréseket adott át. Díszpolgári címet kapott dr. Kémeri Béla nyugalmazott orvos, Földi János kitüntetést vett át Takács Ildikó pedagógus-karnagy, míg Bocskai István kitüntetést Antal Sándor, a Hajdúsági Hagyományőrző Lovas Klub elnöke.

Ám ezen a napon nem csak átadott, hanem át is vett a polgármester, mégpedig a városból elszármazott Nagy Gábor fafaragónak a várossá válást és a magyar címert megörökítő alkotásait. A rendezvény Kátai Zoltán énekmondó előadásával ért véget. HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!