Nyíregyháza hírei

2014.05.31. 12:46

Egy nap az életmód jegyében

Nyíregyháza - Tömött sorok és érdeklődő tekintetek fogadták szombat délelőtt a XI. Tavasz-nyárköszöntő konferencia és Életmódnap felszólalóit a Szent Atanáz Hittudományi Főiskola dísztermében.

Nyíregyháza - Tömött sorok és érdeklődő tekintetek fogadták szombat délelőtt a XI. Tavasz-nyárköszöntő konferencia és Életmódnap felszólalóit a Szent Atanáz Hittudományi Főiskola dísztermében.

Nyitásként a Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium apró növendékeinek tavaszköszöntő előadására tapsolhatott a közönség, majd a vidám dallamok után a műsort előadó intézmény igazgatója, Szabó Bernát Sándorné köszöntő beszédében kiemelte: az iskolák feladata, hogy a helyes útra tereljék a gyermekeket, neveljenek és tanítsanak, az életmódnap pedig ezeknek a tudásoknak és tanításoknak az összegzése, átadása. Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár felszólalásában hangsúlyozta: a fiatalokban van a nemzet jövője.

- Fantasztikus látni, hogy ezek a fiatal emberpalánták mennyi mindent adnak nekünk, felnőtteknek. Éppen ezért is fontos, hogy óvjuk jövőjüket és a helyes életmódra tanítsuk őket. Hívő emberként hiszem, hogy a mozgás, a sport összetart egy társadalmat, közösséget épít. Kultúrát teremt, jövőt épít - mondta Kiss Norbert. - A városnak, az önkormányzatnak szüksége van az aktív civil életre. Az ehhez hasonló, összefogást elősegítő programokat nyugodt szívvel támogatom, hiszem a jó ügy érdekében vannak - fogalmazott dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere, aki hozzátette: a város lakói is sokat tesznek a városért és önmagukért, hisz valamennyi mozgást, sportolást elősegítő program sikeres, legyen szó egy egyszerű játszótérről, vagy akár a kiépített bicikliutak kihasználtságáról, a város mozgásban van. Az előadások követően vérnyomásméréssel és egészségügyi állapotfelméréssel várták az összegyűlteket.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!