HAON lakóhelyem

2012.10.09. 07:23

Újabb háromnapos akció az utakon

Debrecen - Az unión kívüli sofőrök gyakran szabálytalanabbak.

Debrecen - Az unión kívüli sofőrök gyakran szabálytalanabbak.- Elsősorban a tehergépjárműveket és autóbuszokat ellenőrzik a rendőrök és a társszervezetek munkatársai kedden, szerdán és csütörtökön a hajdú-bihari utakon – tájékoztatott hétfőn a megyei rendőr-főkapitányság. Az egész országra kiterjedő akció fő céljai a baleset-megelőzés, a menetíró készülékekkel kapcsolatos jogsértések, a sebességtúllépés, a túlsúlyos járművek, a rakományok rögzítésével kapcsolatos szabálytalanságok, a veszélyes anyag szállítására, valamint a és vezetési és pihenőidő szabályainak megsértésére vonatkozó szabálysértések kiszűrése.

A megyében idén 586 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, ezek közül háromszor volt buszvezető az okozó, míg 74 esetben tehersofőr hibázott. A múlt évhez viszonyítva az említett két járműtípus esetében csökkent az általuk okozott balesetek száma.

Egyre több veszélyes fuvar

Megyénk közútjain jelentős átmenő forgalom bonyolódik, aminek egyre nagyobb részét jelenti a veszélyes áruk fuvarozása, növelve a súlyos következményekkel járó közlekedési baleset bekövetkezésének lehetőségét. Az ellenőrzések tapasztalatai szerint a nemzetközi közúti fuvarozásban résztvevők (elsősorban a harmadik országok tehergépkocsi vezetői) sok esetben nem tartják be a vezetési- és pihenőidőkre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!