haon-sportoldal

2011.08.09. 10:48

Footgolf: Tiger Woods labdába sem rúghat

Footgolf - A Footgolf Hollandiából indult útjára, kiöregedett vagy sérült sportolók kezdték játszani, akik aktív pályafutásuk után sem tudtak szabadulni kedvenc játékuktól. Méltán vetődik fel a kérdés, hogy melyiktől?

Footgolf - A Footgolf Hollandiából indult útjára, kiöregedett vagy sérült sportolók kezdték játszani, akik aktív pályafutásuk után sem tudtak szabadulni kedvenc játékuktól. Méltán vetődik fel a kérdés, hogy melyiktől? Ez a sportág ötvözi a golf szabályait és játékmenetét a labdarúgás technikájával. Maga a pálya 9 szakaszból áll, az elején van egy úgynevezett elrúgó terület, ahonnan a játék indul, majd a játéktér egy „érzekző” részben végződik. Amelyik csapat a legkevesebb próbálkozásból juttatja a lyukba a labdát, az nyer. A footgolf pályák mérete a valódi golfhoz hasonlóan kilométeres távolságokban mérendők. Hagyományos 5-ös méretű labdákkal játszák, amihez az eredeti golflyukakat is kitágítják.

 

Footgolf Kupa Vámospércsen

 

Akinek megjött a kedve ehhez a kicsit sem megterhelő, viszont rendkívül szórakoztató szabadidős tevékenységhez, az kipróbálhatja magát a Virágkarneváli Footgolf Kupán. A vámospércsi Boya Eagles Golf & Country Club golfpályáján rendezett versenyre 4 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők. Az augusztus 21-én, 10 órakor kezdődő tornán a Magyar Labdarúgó Oldboys válogatottból négy fő lép pályára, itt lehet akár Törőcsik András, Détári Lajos és Kiprich József is. A nevezési díjas tornára mindenki hozhat saját labdát, aki otthonfelejtené a játékszert, tud bérelni a helyszínen. Minden indulót a verseny befejeztével bográcsban főtt étellel várnak a szervezők. HBN-DL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!