HAON Sziréna

2011.08.02. 19:33

Folynak a helyreállítások, egy ház életveszélyessé vált Tetétlenen a belvíz miatt

Püspökladány, Tetétlen - Szombaton kritikus volt a helyzet: állt a víz az utcákon, istállókat és lakóházakat is veszélyeztetett - mondta el a Naplónak kedden Borbélyné Fülöp Hajnalka, Tetétlen polgármestere. Községük a környékbeli településekhez képest alacsonyabban fekszik, különösen az északi része, így a hirtelen lezúduló eső és a belvíz komoly problémákat okozott.

Püspökladány, Tetétlen - Szombaton kritikus volt a helyzet: állt a víz az utcákon, istállókat és lakóházakat is veszélyeztetett - mondta el a Naplónak kedden Borbélyné Fülöp Hajnalka, Tetétlen polgármestere. Községük a környékbeli településekhez képest alacsonyabban fekszik, különösen az északi része, így a hirtelen lezúduló eső és a belvíz komoly problémákat okozott. – Jelenleg hiányos a belvízelvezető rendszerünk, két utcában egyáltalán nincs, ezt szeretnénk a közeljövőben orvosolni. Hétvégén öt lakóházat öntött el a víz, ezek közül egy üresen álló ingatlan életveszélyessé nyilváníttatott. Ezen kívül kisebb-nagyobb károk keletkeztek, elsősorban a házak homlokzata sérült, és szalagparkettás lakások padlózata csúszott szét.

Az óvodát is tönkretette a belvíz

Jelenleg három szivattyú üzemel, és önkéntesek segítségével igyekszünk normalizálni a helyzetet. Időközben a harmadfokú belvízvédelmi készültséget első fokúra mérsékelték, és reménykedünk abban, hogy nem várható újabb vihar. A legfontosabb, hogy a beázott óvodát szeptemberre rendbe hozzuk - részletezte a polgármester.

Püspökladányban is folyik a helyreállítás. - Az utcák fertőtlenítésével végeztünk, ezt kérésre a lakóházakban is megtettük - fogalmazott Dombi Imréné, Püspökladány polgármestere. HBN-LA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!