HAON Sziréna

2011.08.17. 13:14

Parkolás jobb feltételekkel Debrecen belvárosában

Debrecen - A virágkarnevál előtt egy nappal – pénteken – zajlik az új belvárosi parkolók műszaki átadása; a Jászai Mari téren, a Bajcsy Zsilinszky és Arany János utcákon 80 millió forintból kialakított sorompós placcokon 240 gépkocsinak lesz hely.

Debrecen - A virágkarnevál előtt egy nappal – pénteken – zajlik az új belvárosi parkolók műszaki átadása; a Jászai Mari téren, a Bajcsy Zsilinszky és Arany János utcákon 80 millió forintból kialakított sorompós placcokon 240 gépkocsinak lesz hely. Mint Bacsáné Erdei Edit, a Cívis Ház Zrt. gazdasági igazgatója a Naplónak elmondta, a karnevál idején a parkolási díj megegyezik a városban egyébként érvényes napi jegy árával (mivel augusztus 20. szombatra esik, csak 7.30 és 14 óra között kell fizetni). A rendszámfelismerős rendszerrel ellátott parkolókat a DKV Zrt. fogja üzemeltetni.

Szeptember elsejétől, aki legalább 1500 forint értékben vásárol olyan üzletben, amely a Városközpont Klub tagja, fél óra ingyenes parkolást biztosító jegyet kérhet a boltban. A jeggyel a díjtalan időn túl is kedvezményesen, óránként 150 forintért parkolhat, igaz legfeljebb 2 órán át. Annak, aki a kétórás parkolási időtartamot meghaladja vagy ez idő alatt nem vásárolt, óránként 380 forintot kell fizetnie. 4 ezer forint feletti vásárlás esetén két jegy jár!

 

A Debrecen belvárosában lévő üzletek fele már csatlakozott

 

A Városközpont Klub a Cívis Ház kezdeményezése, a cél lényegében az, hogy a vásárlókat visszacsalogassák a plázákból a belvárosi boltokba. A klubhoz tartozó üzleteket az ajtajukon látható logóról ismerhetik fel. A szóba jöhető 400 bolt több, mint fele már csatlakozott a társasághoz.

Az új parkolók közvetlen közelében lakó autósok a nyitvatartási időn kívül havi ezer forintért állhatnak be. HBN–RaL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!