HAON Sziréna

2012.01.28. 19:02

Magyar író és költő előtt hajtottak fejet Mikepércsen

Mikepércs - Wass Albert emlékversenyt rendezett általános iskolások számára a mikepércsi és hajdúbagosi önkormányzat szombaton a mikepércsi Művelődési Házban.

Mikepércs - Wass Albert emlékversenyt rendezett általános iskolások számára a mikepércsi és hajdúbagosi önkormányzat szombaton a mikepércsi Művelődési Házban. Az két település, valamint a hosszúpályi, monostorpályi, újlétai és a partiumi szilágybagosi 5-6 és 7-8 osztályos tanulók csapatokban mérhették össze tudásukat történelmi és lexikális ismeretekből, de aki egyénileg szeretett volna érvényesülni, az a Wass Albert vers- és prózamondó versenyen mondhatott el egy művet. HBN

A csapatversenyen az 5-6 osztályosok közül megosztott harmadik helyezett lett a mikepércsi és a hosszúpályi általános iskolák diákjai, másodikok lettek a monostorpályi intézmény tanulói a képzeletbeli dobogó legfelső fokára pedig a hajdúbagosi nebulók léphettek fel. A 7-8 osztályosok közül a harmadik helyezett a mikepércsi általános iskola tanulói, a másodikok a hajdúbagosiak , míg az elsők a szilágybagosi diákok lettek.

A versmondó versenyen az 5-6 osztályos közül harmadik Borók Dóra, második Kurucsó Boglárka lett, míg a legjobbnak Fekete Lászlót találta a zsűri. 7-8 osztályban Borók Nikolett lett a harmadik helyezett, Galóczi Kaludia a második és Gábor Dóra az első.

Prózamondásban az 5-6 osztályosok közül a harmadik Harvilla Szabina, második Karalyos Anita, első pedig Kincses Krisztina lett. 7-8 osztályban harmadik Antall Zsanett, második Kerecsenyi Gréta első helyezett Birtalan Noémi lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!