HAON Sziréna

2012.03.16. 10:13

Leolvasnak, de nem számolnak el

<p style="text-align: left;">Debrecen - Miért járják a házakat a gázszolgáltató óraleolvasói, ha az évenkénti leolvasás időpontjáig még több hónap, esetenként fél év lenne hátra? Ezzel a kérdéssel keresték meg többen szerkesztőségünket a Szélső, a Szőlőskert, a Mátyás király utcákon, illetve a Létai út környékén lakók.

Debrecen - Miért járják a házakat a gázszolgáltató óraleolvasói, ha az évenkénti leolvasás időpontjáig még több hónap, esetenként fél év lenne hátra? Ezzel a kérdéssel keresték meg többen szerkesztőségünket a Szélső, a Szőlőskert, a Mátyás király utcákon, illetve a Létai út környékén lakók. Mivel a panaszosok legtöbbje átalánydíjas, azaz egy előre megállapított összeget fizet minden hónapban, nem mindegy, hogy közvetlenül a rendkívüli hideg miatti jelentős fogyasztás után vagy a melegebb nyári hónapokban, esetleg ősszel kapja meg az elszámoló számlát.

Rögzítik az állást

A rendkívüli leolvasás miértjére a Tigáz Zrt.-től kértünk választ, amit annak szóvivője, Száraz Gábor meg is küldött szerkesztőségünknek.

„A jogszabály értelmében az az előírás, hogy évente egy alkalommal kötelező a gázmérőt leolvasni, ez az átalánydíjas és diktálós felhasználókra egyaránt vonatkozik. A jogszabály alsó korlátot szab meg, ami azt jelenti, hogy a szolgáltatónak és/vagy üzemeltetőnek lehetősége van évente akár több alkalommal is leolvasni a gázmérőt.

Jelen pillanatban a rendszerüzemeltető Tigáz-DSO megbízásából történnek meg a mérő leolvasások, mert közeledik a fűtési szezon vége, célszerű tehát a mérőállásokat rögzíteni a pontos nyilvántartás céljából. Ezt a leolvasást nem a Tigáz Zrt. végzi, azaz a leolvasás nem a számlázást érinti.” HBN-ÉP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!