HAON Sziréna

2012.04.09. 13:50

Népzene hagyományos és modern köntösben Debrecenben

Debrecen - Népzene és népi alapokon nyugvó drum and bass egyaránt táncra csábítja majd a közönséget az FM90 Friss Rádió által szervezett zenei ünnepen, április 14-én a Lovardában.

Debrecen - Népzene és népi alapokon nyugvó drum and bass egyaránt táncra csábítja majd a közönséget az FM90 Friss Rádió által szervezett zenei ünnepen, április 14-én a Lovardában. A Bordó Sárkány Régizene Rend magyar, skót, ír, német, francia és spanyol népzenei hagyományt gyúr egybe muzsikájában, amely méltó felütése lesz a hétvégi bulinak, ahol a Debrecenben már jól ismert Folk Error zenekar folytatja majd a színpadon koncertezést. Igazi csemege a zeneszerető közönségnek a Balkán Fanatik énekesnőjeként is ismert Kovács Nóri új csapata, a Motiva, akiket először láthatunk a Lovardában. A Népművészet Ifjú Mestere díjjal kitüntetett énekesnő a közelmúltban profi zenészeket gyűjtött maga köré, hogy közreműködésükkel a népi hagyományokon alapuló művészetet szélesebb rétegek számára is vonzóvá tegye.

Régóta várt vendége a debreceni színpadoknak a Kerekes Band, akik hamisítatlan csángó boogie életérzésüket hozzák el a Lovardába. A zenekar 2006-os első lemezét egy brit magazin mindjárt beválasztotta az év legjobb világzenei albumai közé, a népzenét a jazz, funk, drum ’n’ bass stílusával ötvöző banda sikere azóta is töretlen. „A Kerekes Band valami olyan friss nektárt csepegtet a magyar világzenei éra sokszor szentimentális, leültetős attitűdjébe, amitől a minőségi zene a táncoltató szórakoztatás eszközévé válik, és túllép a műfaji határokon” - vallja magáról a zenekar.

A koncertek után az estét dj-k pörgetik tovább hajnalig: a Friss Rádió következő nagyszabású buliján a Goulasch djs és Mc Hipernomad tartják majd mozgásban a lábakat.

INFO

Jegyek elővételben (1500 Ft) a Lovarda sörözőjében, a Tourinformban, az Ifjúsági Házban, az Alexandra Könyváruházakban, a Campus Jegyirodában (Debreceni Egyetem főépületében) válthatók. Belépő a rendezvény napján a helyszínen 1900 Ft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!