HAON Sziréna

2012.06.23. 19:57

Gyertyafényes tárlatvezetés és öhön Nánáson

Hajdúnánás - Fonókiállítással, főzőversennyel, néptánccal egyaránt várta az érdeklődőket szombaton a hajdúnánási Kéky Lajos Városi Művelődési Központ.

Hajdúnánás - Fonókiállítással, főzőversennyel, néptánccal egyaránt várta az érdeklődőket szombaton a hajdúnánási Kéky Lajos Városi Művelődési Központ.Délelőtt kezdődött a X. Aranyszalma Szálasanyag fonó kiállítás, amelyre az egész Kárpát-medencéből érkeztek pályamunkák, szalma, csuhé, gyékény, vessző alapanyagból. Az érdeklődők 40 alkotást tekinthettek meg a művelődési központ kiállítótermében.

Délután főzőverseny zajlott, a résztvevőknek öhönt, vagyis slambucot kellett készíteniük.

Majd következett az V. Kárpát-medencei Ifjúsági Néptánc Együttesek Találkozója a főtéren erdélyi, partiumi és magyarországi fellépőkkel.

Este a Múzeumok éjszakája keretében a Móricz Pál Helytörténeti Gyűjtemény első világháborús fotóit, relikviáit láthatják Buczkó József intézményvezető gyertyafényes tárlatvezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!