HAON Sziréna

2012.06.12. 18:56

Javult a szivattyútelepek üzembiztonsága, csökkent a belvízveszély

Hajdú-Bihar - Többek között beépítettek 13 búvárszivattyút, felújítottak 11 szivattyút és több szivattyúház külső-belső rekonstrukcióját is elvégezték a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság 18 szivattyútelepén.

Hajdú-Bihar - Többek között beépítettek 13 búvárszivattyút, felújítottak 11 szivattyút és több szivattyúház külső-belső rekonstrukcióját is elvégezték a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság 18 szivattyútelepén. Minderre egy rekonstrukciós pályázat második üteme adott lehetőséget. Néhány helyen szükség volt a mederburkolatok helyreállítására és a vízen úszó szennyeződések szivattyúba való bejutásának a megakadályozását szolgáló gerebek felújítására is. Emellett szerepelt még út-stabilizálás, kerítés-építés, zsiliptábla javítás és nyílászárók cseréje is a munkák között.

Korábban, az első ütemben a 28 szivattyútelepből 19-nek végezték el  a részleges rekonstrukcióját, melyet néhol most fejeztek be. A két ütemben végrehajtott munkákkal az igazgatóság kezelésében lévő szivattyútelepek többsége megújult, jelentősen növelve a térségben a belvízbiztonságot. A 386 millió forint összköltségű projekt 1500 négyzetkilométer vízgyűjtőre fejti ki hatását, 31 településen javítva a vízelvezetés feltételeit - hangzott el a TIVIZIG keddi sajtótájékoztatóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!