HAON Sziréna

2012.07.19. 08:26

Hamarabb nem kerül el

Debrecen - A NIF Zrt. szerint meg kell várni a növénytelepítésre legalkalmasabb őszt.

Debrecen - A NIF Zrt. szerint meg kell várni a növénytelepítésre legalkalmasabb őszt.A 4-es főút Debrecent elkerülő, megközelítően 12 kilométer hosszú szakasza 65 százalékos készültségű. Az elmúlt hónapban vízépítési munkálatok folytak a szakaszon, ezen belül árkok ásását, burkolását, valamint átereszek építését, elhelyezését végezték a munkások, és jelentős hosszúságú madárvédő falat is megépítettek rajta. Ezt a választ kaptuk a beruházást megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től, amikor az elkerülő jelenlegi állapotáról érdeklődtünk. 

A tervezett átadási határidőig hátralévő munkákkal kapcsolatban megtudtuk, a legfontosabbak a hídépítések, a vadátjáró és a vasúti műtárgy befejező munkái. A közeljövőben a még hiányzó szakaszon nagy kapacitással folyik tovább a vízelvezető rendszer építése. A kivitelező Colas-Út Zrt. megkezdi a zajvédő falak és vadvédő kerítés felállítását, az aszfalt kopóréteg terítését és a forgalomtechnikai munkákat is. Az őszi időszakban a növényültetés és fatelepítés várható, emiatt, ha lehetne sem tudják lerövidíteni az év végi átadási határidőt, mert az az időszak a legkedvezőbb a növénytelepítésre.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!