HAON Sziréna

2012.08.09. 16:24

Tollától a húsáig: libák exportra Hajdúvidről

Hajdúböszörmény-Hajdúvid - Üzemlátogatással, és az új hűtőház felavatásával ünnepelték a Hajdúvid Baromfifeldolgozó Üzem újranyitását csütörtökön.

Hajdúböszörmény-Hajdúvid - Üzemlátogatással, és az új hűtőház felavatásával ünnepelték a Hajdúvid Baromfifeldolgozó Üzem újranyitását csütörtökön. A korábban felszámolásban lévő baromfifeldolgozót néhány éve indították újra, a többségi tulajdonos Toll 96 Kft. 2010 óta működteti. A vezető tulajdonos Tóth László és családja már a ’80-as évek óta foglalkozik törzsliba tartásával és nevelésével.

 

Szárnyasok hada

 

Ez év januárjában pályázati pénzből, valamint közel 260 milliós saját forrásból felújítási, bővítési, technológia-korszerűsítési munkálatokat kezdtek el, amelynek eredményeképpen az uniós normáknak és tanúsítványoknak is megfelelő, 200 embert (szerte a Hajdúságból) foglalkoztató üzem működhet Hajdúviden. Mint azt Korcsokné Szathmári Katalin üzemigazgató elmondta, 30 ezer tojó liba alkotja a törzsállományukat, s annak szaporulatai, amelyből idén 650 ezer darab szerepel a vágási tervükben. Húsliba-feldolgozó kapacitásuk 600 darab óránként. Szinte kizárólag exportra termelnek, osztrák, német, svájci, lengyel román és szlovák piacokra. A baromfihús előállítása mellett tollfeldolgozással is foglalkoznak.HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!