HAON Sziréna

2012.08.10. 07:57

Veszik az eurót, mert „pénzszagot” éreznek

Debrecen - Jelentősen növekedett a valutaváltók forgalma az utóbbi tíz napban azután, hogy az euró 20 forintot gyengült a forinthoz képest; euróhiány általában csak azokban a váltókban léphet fel, amelyek működtetése nem eléggé profi.

Debrecen - Jelentősen növekedett a valutaváltók forgalma az utóbbi tíz napban azután, hogy az euró 20 forintot gyengült a forinthoz képest; euróhiány általában csak azokban a váltókban léphet fel, amelyek működtetése nem eléggé profi. Ezzel együtt, ha valaki valóban sok pénzt kíván váltani, érdemes jeleznie egy nappal korábban – mondta a Napló érdeklődésére Szauka Zsuzsanna, egy Debrecenben is több váltóval rendelkező cég ügyvezető-helyettese. Közlése szerint most egyértelműen az euró a „sztár”, s egy kevesen dollárt is vesznek. Mivel előbbi valuta mozgástere jóval nagyobbnak tűnik, a spekulatív céllal vásárolók azt remélik, hogy akár néhány héten belül is profitálhatnak egy esetleges – elemzők által valószínűsített – forintgyengüléssel. A vevők között feltűnnek azok is, akik egyszerűen csak jobb szeretik nem forintban tartani megtakarításaikat.

Szauka Zsuzsanna hangsúlyozta: az augusztus évek óta az a hónap, amikor a legolcsóbban lehet euróhoz jutni, lévén rengetegen mennek nyaralni, s emiatt világszerte nagyon sok eurót váltanak. Mint hozzátette, ehhez hasonló trend, hogy év vége felé gyengül a forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!