HAON Sziréna

2012.09.21. 19:53

LMP: a Jobbik akasztással oldaná meg Magyarország problémáit

Budapest, 2012. szeptember 21., péntek (MTI) – Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a Jobbik a halálbüntetés visszaállításával és akasztással oldaná meg Magyarország problémáit – mondta az MTI-nek pénteken Dorosz Dávid. A képviselő arra reagált, hogy a Jobbik egy több méter magas akasztófát állított fel Debrecen belvárosában, így demonstrálva a halálbüntetés visszaállítása mellett.

Budapest, 2012. szeptember 21., péntek (MTI) – Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a Jobbik a halálbüntetés visszaállításával és akasztással oldaná meg Magyarország problémáit – mondta az MTI-nek pénteken Dorosz Dávid. A képviselő arra reagált, hogy a Jobbik egy több méter magas akasztófát állított fel Debrecen belvárosában, így demonstrálva a halálbüntetés visszaállítása mellett.Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja, aki szerint a Jobbik javaslata a „politikai pöcegödörből származik”, azt hangsúlyozta, hogy az LMP a közbiztonságot a rendőrség megerősítésével, a közösségi rendőrség megteremtésével és az áldozatvédelem fokozásával képzeli el.

Hangsúlyozta, hogy a törvények mindenkire vonatkoznak, azokat minden bűnözővel szemben alkalmazni kell. Arra viszont nehéz szavakat találni, hogy a Jobbik egy bizonyos társadalmi csoport ellen alkalmazná a halálbüntetést, „legalábbis az öltönybe bújtatott politikai vállalkozók által elmondott mondatok ezt támasztják alá” – tette hozzá.

Zárásként kijelentette, még egy másodéves jogászhallgató is tudja, ahogy a nemzetközi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a halálbüntetés alkalmazásától nem csökken a bűnözés. A tévedések pedig ártatlan emberi életekbe kerülhetnek – mondta.

A Jobbik pénteken egy több méter magas bitófát állított Debrecen belvárosában, hogy a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazza. Kulcsár Gergely, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke az eseményen elmondta: az ígérettel ellentétben a kormány két év alatt sem volt képes megfékezni az országban tapasztalható "brutális erőszakot, amelynek a közelmúltban például egy hajdúszováti lakos esett áldozatául".

"Csak a halálbüntetés visszaállítása bírna elegendő elrettentő erővel a főként egy behatárolható szociokulturális körből érkező bűnelkövetőkkel szemben" - hangoztatta Kulcsár Gergely.

Szavai szerint a Jobbik már korábban benyújtotta ehhez a törvénymódosító javaslatait. A halálbüntetés visszaállítása egyébként  szerinte a lakosság körében is nagy támogatottságot élvez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!