Nyíregyháza hírei

2013.03.26. 07:04

Ön vállalna nevelőszülői munkát?

Helmecziné Bretán Ildikó szívesen, mert szeret segíteni a bajba jutott gyerekeken, akár a nevelőszülőség adta kereteken belül is.

Helmecziné Bretán Ildikó szívesen, mert szeret segíteni a bajba jutott gyerekeken, akár a nevelőszülőség adta kereteken belül is. – Beleférne az életembe és az elképzelésembe. Két saját gyermekem már van, de ők már nagyok, az egyik tizennyolc, a másik harminchárom éves. Kurucz Katalin azt mondta, ha fiatalabb lenne, akkor nem látná akadályát. – Szép dolognak tartom, ha valaki ilyen módon segít a családi környezetből kiszakadt gyerekeken. Én már elmúltam hatvan éves, egy gyermekem van, így viszont már nem vállalnám ezt a dolgot – tette hozzá. Ősz Edina ellenben nem igazán tudja magát elképzelni nevelőszülői szerepben, mint mondja, akkor már inkább az örökbefogadás, hisz az mégis csak egy életre szól.

– Természetesen az első helyen a saját gyermekem szeretném majd nevelni – válaszolta a huszonhárom éves lány. Mazák Edina lenne nevelőszülő, imádja a gyerekeket, de ő is a saját gyerek vállalását helyezi előtérbe, aztán utána gondolkodna el csak azon, hogy nevelőszülő legyen. Manascherov Anna saját gyermekét lenne képes csak nevelni, másét nem. – Nem tudom magam elképzelni mint nevelőszülő, így a válaszom határozott nem. Katona Erzsébet már gondolkodott a dolgon korábban, de azt hallotta, hogy egyedülállóként nem lehet nevelőszülősködni.

KM-TG

Helmecziné Ildikó: Szívesen, mert ez segít a gyerekeken.

Kurucz Katalin: Ha fiatalabb lennék, nem látnám akadályát.

Ősz Edina: Legfeljebb az örökbefogadás jöhetne szóba.

Mazák Edina: Lennék nevelőszülő, imádom a gyerekeket.

Manascherov Anna: Más gyermekét nem tudnám nevelni.

Katona Erzsébet: Már gondolkodtam a dolgon korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!