Hajdú-Bihar

2012.12.06. 18:15

Csak jövőre adják át

Debrecen - Bár műszakilag már elkészült a 4-es elkerülő, januárban helyezik forgalomba.

Debrecen - Bár műszakilag már elkészült a 4-es elkerülő, januárban helyezik forgalomba.Rossz hírrel kell szolgálnunk a 4-es főút városon átvezető szakasza mentén élőknek, illetve az arra gyakran közlekedőknek. Még legalább egy hónapig kénytelenek lesznek elviselni azokat a kamionokat is, melyek egyébként nem terhelnék Debrecen, csúcsidőben amúgy is zsúfolt forgalmát. A Nemzeti Infrastruktúra Zrt. kommunikációs vezetőjétől, Loppert Dánieltől kapott információ szerint ugyan folyik már a 11,9 kilométeres, a 35-ös úttól Bocskaikertig tartó szakasz műszaki átvétele, de az ideiglenes forgalomba helyezésre még legalább egy hónapot várni kell.

Emlékezetes, október közepén jelentették be Kósa Lajossal közösen tartott sajtótájékoztatójukon, hogy december közepére várható az elkerülő átadása. Azóta kiderült, túlzott volt az optimizmusok, mert a korábbi lakossági tiltakozások figyelembe vételével lassabban halad azoknak a szakhatósági feltételeknek a teljesítése, amelyekkel végleg kizárható minden, a forgalomba helyezés engedélyeztetését meggátoló tényező. A szóvivő hozzátette, az esetleges zord időjárás nem befolyásolhatja, hogy a forgalom igénybe vehesse az elkerülőt, várhatóan január közepétől.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!