Helyi közélet

2010.08.25. 15:15

Gázszivárgás Kisvárdán: A lakosság nem volt veszélyben

<p>Este 9 órára elhárították a hidrogéngáz szivárgásá, az éjszakai műszak már zavartalanul dolgozhatott.</p>

Mint megírtuk, hidrogéngáz szivárgott a General Electric kisvárdai üzemében, ezért 150 dolgozót haza is küldtek. Kedd este még tartott a mentés, ezért másnap arról kérdeztük meg Kalocsai Kinga kommunikációs igazgatót, mikorra sikerült a mentési munkálatokat befejezni.

– Amikor a fényforrásgyárban észleltük a szivárgást, azonnal lezártuk a területet, értesítettük a tűzoltóságot és katasztrófavédelmet és  kiürítettük a környező két épületet a gyár területén. A hidrogént egyébként a gyártástechnológia során a kvarcüveg melegítésére használjuk. A kiérkező tűzoltóság megkezdte a hidrogéntartály hűtését, és értesítették a nyíregyházi Vegyi Felderítő Csoportot, amely kiérkezve kiszélesítette a lezárt területet és megállapította, hogy a lakosságot a szivárgás nem veszélyezteti, ezért lakosságvédelmi intézkedés nem szükséges. A hidrogéngáz-beszállító cég műszaki mentőcsapatot küldött a helyszínre, amely a sérült szekció leürítésével este 9 órára elhárította a hidrogéngáz szivárgást.   Az esti 10 órai műszak már zavartalanul felvehette a munkát.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában