Bulvár-celeb

2023.10.07. 05:55

Terhessége alatt újult ki a daganat, megszülte kislányát és meghalt az édesanya

Egész Kerepes összefogott, hogy Gergő a fiatal apuka és a kis Noémi együtt maradhassanak.

MW

Noémi egy hónapos volt, amikor örökre itt hagyta az anyukája

Forrás: családi fotó

Egy tragikus sorscsapás sújtotta család igyekszik újrakezdeni az életüket, miután rákban elhunyt az édesanya.

A terhessége alatt kiújult betegséggel már nem sikerült megküzdenie az anyának, de világra hozta még a közös gyermeküket, mielőtt végleg itthagyta családját.

Gergő és kisbabájuk mostanra az egyik kerepesi panzióban kényszerül lakni, ami munkásszálláshoz hasonlít. El kellett menniük otthonról, mert a rokonok házában már nem fértek el. A tragédia után Gergő nem tudott munkába állni, noha stabil munkahelye van, ahol jóideje dolgozott már tisztességgel, de a gyermeket egyedül kell nevelnie, ami miatt nem tud visszamenni még egy ideig. Szerencsére az alkalmazói megértőek vele – írja a Ripost.

A hagyatéki eljárás nehezíti a helyzetet

Tovább bonyolítja a félárván maradt kislány és az apuka életét, az anya halála miatt zajló hagyatéki eljárás. Ez sajnos amíg le nem zárul, megnehezíti, hogy a család hozzájusson a gyermek után járó juttatásokhoz. 

A helyi családsegítő munkatársai minden segítséget megadnak a családnak, azonban a bürokrácia lassúsága miatt a gyereknek járó támogatások, mint az anyasági segély, CSED és árvaellátás még mindig nem érkeztek meg, noha azokat azonnal igényelték. Emiatt nehézségekkel küzdenek a mindennapi megélhetés és lakhatás terén.

Gergő és pici lánya, rengetegen igyekeznek segíteni nekik
Forrás: családi fotó

Összefogott egész Kerepes

Céljuk, hogy mielőbb normális albérletbe költözhessenek, és a kisbaba 6 hónapos korától bölcsődei elhelyezésben részesülhessen. Így Gergő vissza tudna térni a munkába, miközben a GYED segítené a családot anyagilag. A helyi Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetője, Horváth Vera és munkatársai igyekeznek segíteni a családnak. Az egész település összefogott Gergőért és kisbabájáért. A kerepesi polgármester, Gyuricza László, azonnali gyorssegélyben részesítette a családot, valamint támogatásáról biztosította és kiemelt figyelemmel követi a sorsukat. De segítségre siettek még a településről más kismamák, családos anyukák, nagymamák, vállalkozók és egy helyi képviselő is felajánlotta egy havi tiszteletdíját. A család hálás a támogatásért, és bízik benne, hogy hamarosan visszatérhetnek a normális életükhöz.

Az eset rámutat arra, mennyire fontos az empátia és az összetartás a közösségekben, különösen olyan nehéz időszakokban, mint ez. A családnak szüksége van minden segítségre ahhoz, hogy újrakezdhessék az életüket, és a kisbaba jóléte biztosítva legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában