Bulvár-celeb

2023.12.15. 10:41

Megszólalt a tervező: így készült Karikó Katalin ruhája a Nobel-díj-átadóra (videó)

Csézy néhány kulisszatitkot is elárult a ruhakölteményről.

MW

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Karikó Katalin vasárnap Stockholmban vette át az orvosi-élettani Nobel-díjat, amelyet az amerikai Drew Weissmannal megosztva ítéltek neki oda az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseiért.

A biokémikus egy fekete csipkés ruhában vette át a díjat, amelyet a magyar énekesnő, Csézy tervezett.

Csézy csütörtökön a Mokkában árult el néhány kulisszatitkot a tervezésről. Mint mondta, nagymamája jóban van Karikó Katalin édesanyjával, így ismerik egymást a kutatóval. Először két évvel ezelőtt találkoztak, amikor Karikó Katalin testvére felkereste Csézy szalonját, hogy ruhákat rendeljen a kutatónőnek – írja a Tények.

Néhány hónapja is így érkezett a felkérés, csakhogy most már a Nobel-díj-átadó hetére kértek tőlük ruhákat, amely több rendezvényből is áll. Karikó Katalinnak összesen hat ruhát készítettek, ezeket mind fel is vette különböző alkalmakra.

Csézy szívét-lelkét beletette a tervezésbe: Karikó Katalin csipkés ruhát szeretett volna, Csézy pedig a legszebb csipkét Bécsben találta meg. Csézy emellett elárulta, arra is figyelni kellett, hogy a ruha ne gyűrődjön.

A tervező azt is elmondta, milyen sokat jelentett neki, hogy őt kérték fel erre a feladatra.

– Nekem nagyon megtisztelő tényleg, hogy ismerhetem. Alapvetően egy ember nem találkozik Nobel-díjassal az életében

– mondta a műsorban.

Borítókép: Karikó Katalin biokémikus átveszi az orvosi-élettani Nobel-díjat XVI. Károly Gusztáv svéd királytól a 2023-as Nobel-díjak átadási ünnepségén a stockholmi hangversenyteremben 2023. december 10-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában