Közlemény

2023.12.18. 09:54

Véradókat vár az ünnepi időszakban is az OVSZ

Az ünnepek előtti és a két ünnep közötti véradásra biztatja az embereket az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ).

MW

Juhász Adrián (b) és Simon Béla világbajnok evezősök vért adnak az Országos Vérellátó Szolgálat Bajnokok a betegekért elnevezésű véradásán a Sugár Véradóponton 2023. március 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

 Az OVSZ az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, a vérkészlet biztonságos szinten tartása érdekében ebben az időszakban is minden munkanapon várja a segíteni vágyókat. 

Kiemelték, hogy 

a betegellátás és az egészségügy az ünnepi időszakban sem áll meg, vagyis folyamatosan szükség van vérre. 

Tavaly a két ünnep között 4940 véradás történt, és a legtöbbet használt vérkészítményből, a vörösvérsejt-készítményből 5900 egységet szállítottak ki – idézték fel. 

Az idén ugyanebben az időszakban csak 3 munkanap áll rendelkezésre a véradások lebonyolításához, így az átlagosnál több véradó segítségére számítanak 

– tették hozzá. 

Hangsúlyozták, hogy intézeteikben és kitelepült véradásaikon egyaránt teljes csapattal várják a segíteni vágyó donorokat. Az önzetlen véradásért az OVSZ december 18. és 24. között minden véradót egy csomag szaloncukorral ajándékoz meg, és az újév előtti napokban a szokásos szerencsehozó lencsével várja a donorokat. 

A véradási időpontok, helyszínek listája az OVSZ honlapján, a www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon található – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában