Emberek ezek?

2023.07.16. 06:30

Borzalmas, hogy mit tettek az ártatlan kutyakölykökkel!

Iszonyú kínokat állhattak ki a csöppségek, akiket bezártak a tűzforró autóba. Csak egy szemfüles járókelőnek és az időben intézkedő rendőröknek köszönhető, hogy nem történt tragédia.

MW

Csak a szerencsén múlt a két pici kutyalányka és hét apró yorkie élete

Forrás: BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldala

Július 10-én a főváros  egyik külső kerületében egy járókelő arra lett figyelmes, hogy kilenc kiskutya van bezárva egy elhagyatott gyártelepen parkoló autóba. Mindez kánikulában, amikor a hőmérő 32 Celsius fokot mutatott a szabadban, de az autóban nyilvánvalóan ennél sokkal magasabb volt a forróság – számolt be a borzasztó esetről a Tények. 

A rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre siettek, és felszólították a kiskutyák tulajdonosait, egy  38 éves férfit és 41 éves nőt, hogy engedjék szabadon a kutyusokat. 

Az eljárás során kiderült, hogy a kutyakölyköket borzasztó körülmények között tartották, csak lejárt oltási bizonyítványokat tudtak mutatni, ezért a hatóságok lefoglalták az állatokat.

Az Állatvédő Liga munkatársai a hét kicsi yorkie-t és két még kisebb, mindössze alig egy hónapos kölyköket az újpesti telephelyre vitték, ahol ellátták őket. 

A páros tagjaival szemben állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – írta közösségi oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság, ahol fotókat is közzétettek a szerencsésen megmenekült picikről. 

Nino, Nina, Noni, Clio, Coco, Cloé, Manó. Hét kicsi yorkie. Plusz két még kisebb, fejenként egyhónapos, nevenincs kölyök, falatka kutyalányka. Ők, összesen tehát kilencen a szereplői történetünknek, ami megmenekülésükről szól

– tudatták a jó hírt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában