Krimi

2023.07.04. 13:48

Hátborzongató: forgalommal szemben manőverezett az idős férfi a magyar autópályán

Már megint megtörtént minden autós rémálma.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Aniczkania

Megdöbbentek nemrég a Magyar Közút munkatársai, amikor az M0-s autóúton, az az M3-as autópálya felé vezető oldalon éppen kaszáltak. Nyugodtan, tervszerűen végezték a munkát, amikor egyszer csak meglepődve vették észre, hogy a belső sávban egy autós a forgalommal szemben halad - írja a közút az Instagramon közzé tett bejegyzésében.

 

A közlekedők óriási szerencséjére még időben észlelték a nem éppen megszokott manővert, és megállították a sofőrt. A közút kollégái megpróbálták elmagyarázni az egyébként idős férfinak, hogy miért nincs rendben az, amit csinál és hogy rossz irányba halad, de először nem igen értette, hogy miről is van szó. 

 

Végül csak sikerült vele megbeszélni a dolgokat, majd a közút munkatársai azonnal bevetették magukat: megállították a forgalmat, megfordították a helyes irányba az autóst és jelezték neki, hogy a következő kihajtónál hagyja el a pályát.

@magyarkozut Ilyen videót tuti nem láttál még! Néhány napja egy idős sofőr az M0-ra az egyik felhajtóról balra kis ívben kanyarodott fel. Ment a belsőben, külsőben, szlalomozott, pedig többen is villogtak neki. Kész csoda, hogy nem lett tragédia belőle. Az arra dolgozó kollégáink állították meg és fordították a helyes irányba, nem igazán értett mi a baj. A felvételeket utólag visszanézve átadtuk a rendőrségnek. #magyarkozut #nekedbe #nekedbee #nekedbelegyen #nekedbeakaromlatni #fy #fyp #fypage #foryou #foryoupage #4u #4you #roadsafety #kozlekedesbiztonsag #roadawareness ♬ Funny

Ezután a mérnökségi szakemberek jelezték az esetet a diszpécsereknek, akik a kamerafelvételeket visszanézték és átadták a rendőrségnek, hogy vizsgálják ki az ügyet.

 

A következő döbbenet ekkor jött: a kamerafelvételek alapján az idős férfi mutatványa elég hajmeresztőre sikerült, a megfordulások, szlalomozások, belső sávban haladás (pedig többen is villogtak neki) kész életveszély volt, csoda, hogy nem történt senkinek se baja

 

- írja a közút, emellett a posztban azt is kiemelik: az ilyen esetek elkerülése érdekében kérik, hogy mindenki figyelje jobban a táblákat, a jelzéseket és legyen gyanús: ha a felhajtó íve nem komfortos, ha balra kis vagy nagy ívben kell rákanyarodni egy gyorsforgalmi útra és utána az elválasztósáv a jobb oldaladon van, akkor tuti, hogy valami nincs rendben - írja a Bors.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában