Felfoghatatlan fájdalom

2023.10.27. 05:00

Megszólaltak Bagdy Emőke fiának barátai, ezt írta nekik a tragédia előtt Zsolt

Az egyesült államokbeli Phoenixben brutálisan meggyilkolták a magyar sztárpszichológus, Bagdy Emőke 53 éves fiát.

Forrás: Shutterstock

Fotó: New Africa

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Sakkszövetség elnöke Bagdy Emőke fia, Zsolt osztálytársa volt a Veres Pálné Gimnáziumban, most az alábbi sorokkal emlékezett meg róla:

„Zsolttal négy évig voltunk osztálytársak. Éppen pár hete volt a 35. érettségi találkozónk, és van egy Messenger-csoportunk, ahol az esemény szerveződött. Zsolt is sokszor bejelentkezett a csoportba Amerikából, köztudott volt, hogy hosszú évtizedek óta kint él”

– mondta el a Mandinernek Szabó László.

Hozzátette, azt is mondta, hogy a jövő nyáron tervez majd hazajönni, és akkor mindenképp szerettek volna szervezni egy következő találkozót, hiszen nagy kötődés volt köztük.

Elárulta azt is, hogy Zsolt testvérének Facebook-posztjából tudta meg az osztály két nappal ezelőtt, hogy mi történt.

„Teljesen össze vagyunk törve, és ezek nemcsak szavak, hanem valóban így van. Egyszerűen felfoghatatlan ez az egész. Zsolt egy végtelenül életvidám, kedves, az életet mindig csak a jó oldaláról ismerő, helyes srác volt. 

Talán nem szentségtörés elmondani, hogy Zsoltot az osztály és a tanáraink tolták végig a gimnáziumon, hiszen nem a tanulás bajnoka, sokkal inkább a szeretet bajnoka volt. Mindannyian tudtuk, hogy neki nem az a dolga az élettel, hogy tudja-e az oroszleckét vagy sem. Végtelenül szerettük őt, rengeteg nagyszerű, jópofa, kedves, szeretni való sztorink van róla, amiket most a közös csoportban elevenítgetünk föl a halála kapcsán” –  emlékszik vissza Szabó László.

Úgy vélte továbbá, Zsolt világlátásával és életszemléletével egyszerűen összeférhetetlen az az erőszak, ami történt. Úgy fogalmazott:

„Sokkoló, hogy ez pont egy olyan emberrel történt meg, aki az életből csak a szeretetet ismerte.”

„Megy az élet, minden rendben” – ezt üzente halála előtt Császár Zsolt barátjának, Szenes Andreának. 

Minden bizonnyal ezek voltak az utolsó mondatok, amiket a tragédia előtt küldhetett, így gondolja Szenes Andrea, akinek az üzenetet címezte. A születésnapjára írt gratulációt, azt követően váltottak még pár üzenetet. Mint kiderült, Zsolt fiatalon hosszú ideig a Szenes családnál lakott, Andrea fogadott testvéreként beszél róla mind a mai napig.

Szenes Andrea is csak azt tudta megerősíteni, amit Zsolt mindegyik barátja, ismerőse mondott a férfiról: konfliktuskerülő, tisztességes ember volt, akit az éltetett, hogy segítsen másokon. Nem érdekelte a karrier, életét annak szentelte, hogy akivel csak tud, jót cselekedjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában