Krimi

2023.11.06. 23:18

Kiderült, mi okozhatta a fiatal magyar focista horrorbalesetét

Varga Márkó a Bécs felé tartó A1-es autópályán szenvedett horrorbalesetet. Lehetséges, hogy egy forgalommal szemben hajtó sofőr okozta a tragédiát.

Az osztrák és a magyar focirajongók is egy emberként gyászolják a kiskunhalasi születésű fiatal magyar focistát, Varga Márkót. Mint ismeretes, az osztrák ASKÖ Donau Linz Sportklub játékosa a felső-ausztriai Pucking mellett autózott az A1-es autópálya Bécs felé menő szakaszán, amikor a forgalom ismeretlen okok miatt leállt – írja a Bors.

Márkó is fékezett a kocsijával, azonban a mögötte haladó tunéziai férfi már nem tudott időben megállni a kamionjával, és egyenesen a 26 éves Márkó kocsijába rohant, a férfi pedig az ütközés erejétől kirepült az autóból. Bár újraélesztették és kórházba szállították, az életét már nem lehetett megmenteni, súlyos sérüléseibe végül belehalt.

A tragédia után a focitársadalom gyászba borult: szombaton a felső-ausztriai futballmérkőzéseken egyperces néma felállással emlékeztek meg a fiatal focistáról, klubja pedig bejegyzésben köszönt el kedvelt labdarúgójától, és kijelentették, hogy teljes mellszélességgel a férfi özvegye és négyéves kisfia mellett állnak a tragédia perceiben.

De nemcsak ők, hanem csapattársak, ellenfelek, ismerősök és barátok is szívszorító szavakkal búcsúztatták a férfit: 
– Isten nyugosztaljon, hatalmasat mentél a pályán és azon kívül is! Köszönöm, hogy ellenfeled és csapattársad lehettem.

Fotó: tenyek.hu

– Nagyon jó ember voltál, képtelen vagyok felfogni – írta egy másik férfi. 

Egyik ismerőse elmondta: teljesen összetörtek, amikor meghallották a hírt, a fiatal focistát ugyanis mindenki szerette. Mint mondta, a férfi rajongott feleségéért, Vivienért és négyéves kisfiukért:

– Nagyon boldog volt. Vivienben megtalálta élete szerelmét, imádta a fiát, és azzal foglalkozott, ami a szenvedélye volt  

– ingatta fejét a férfi egyik ismerőse.

Hivatalosan még nem lehet tudni, hogyan történt a baleset, azonban nem kizárt, hogy egy, az autópályán megforduló sofőr okozta a 2:10 perc körül történt tragédia előzményét. Ekkor ugyanis különös bejelentést kapott a rendőrség: 2 óra 10 perc körül az autópálya-rendőrséghez segélyhívás érkezett, miszerint egy rossz irányba haladó járművet észlelnek a Haid-elágazás környékén

 – közölte a rendőrség. Hozzátették, hogy az ügy tisztázása érdekében tanúkat keresnek: azt kérik, hogy az esetleges szemtanúk vegyék fel a kapcsolatot a haidi autópálya-rendőrséggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában