Koncertek

2023.07.23. 20:36

Három év után újra Reggae Camp Lakitelken

Immár huszadik alkalommal rendezik meg az LB27 Reggae Campet. Három év kényszerpihenő után július 25-tól 29-ig új helyszínen, Lakitelken, a Tőserdő Autóskemping területén mások mellett Sena, MC Kemon, Copy Con, Manaky, PASO és a Ladánybene 27 ad koncertet.

MW

KRSA (Tóth Kristóf), a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) frontembere énekel az együttes koncertjén a Fishing on Orfű fesztivál harmadik napján, 2017

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Egyedülálló természeti környezetben, a Holt-Tisza közelében egy békés és családias fesztivál várja az érdeklődőket, ahol a jamaicai reggae muzsika kedvelői és művelői jönnek össze öt napra. A reggae legfontosabb üzenete, a béke és szeretet, a tisztelet és az összefogás jellemző a rendezvény hangulatára - közölték a szervezők az MTI-vel. 

Idén a Reggae Camp a magyar előadókat helyezi fókuszba. Határainkon innen és túlról érkező magyar zenekarok, dj-k, sound systemek, MC-k alkotják a felhozatalt a fesztivál négy zenei helyszínén. 

"Emlékezetes éveket töltöttünk Ceglédfürdőn, ahol három Campet és a Covid utáni időkben három kisebb rendezvényt tartottunk. Továbbra sem szeretnénk aktuálisan népszerű műfajok képviselőivel lazítani a zenei irányvonalunkon. Jamaica zenéjére és a benne rejlő nyugalomra-békére most talán még nagyobb szükségünk van, ezért a Camp egyik fő küldetése, az egymás iránti tisztelet és szeretet idén kicsit nagyobb betűkkel lesz felvarrva a zászlónkra" - idézte Bodnár Tibort, a fesztivál főszervezőjét, a Ladánybene 27 vezetőjét a közlemény. 

Mint írták, 

az új helyszín, a lakitelki Tőserdő Autóskemping kellemes mikroklímával bír, kiváló kirándulóhelyszínek érhetők el gyalog, kerékpárral és csónakkal is.

 A nappali órákban, egészen az első koncertek kezdéséig, majd az utolsó koncert záróhangjai után hajnalig a Batta Island "Megengedő terén" zajlanak zenés és beszélgetős aktivitások. 

A területen lévő kis erdő közepén lévő tisztáson kap helyet a Dubyard, ahol az esti-éjszakai dub-partykat bonyolítják le. A kempinggel szemben lévő Tősfürdő strand a nappali medencés bulik helyszíne lesz, itt kap helyet a StrandSystem helyszín. A party helyszínen az elektronikus és akusztikus roots, DUB és steppa zenék ismert hazai sound systemek és selectorok tálalásában lesznek elérhetők. Az eredeti jamaicai hangzást speciális hangrendszer biztosítja. 

A nagyszínpad szerdától szombatig üzemel.

 Az első napon, július 26-án az Irie Maffiából ismert Sena és MC Kemon önálló projektjével, a Sena Dagadubbal és a Kemonicatoin Banddel lép színpadra, de zenél a szolnoki Red Eyes és a dubot játszó Burkus König. Csütörtökön a bajai ska csapat, a StabilFrazír kezd, őket a Re-G követi, majd a szolnoki Copy Con jön zenekarával, a Reggae Express Banddel. Az estét a Jamaicát többször is megjárt rasta, G Ras és zenekara, a Planeteerz zárja. 

A július 28-i pénteki estét a Zentáról érkező, a reggae-t a hip-hoppal és délvidéki ízekkel fűszerező Sin Seekas nyitja, őket a miskolci Sky Fanatic, majd a szolnoki Tigris zenekar követi, az estét Manaky koncertje zárja. 

A szombati zárónapon a szombathelyi Kugler kezd, őket a kiskunfélegyházi A Láma Dalai követi, utánuk jön a Pannonia Allstars Ska Orchestra. A PASO után az Észak-Komáromból érkező Superior játszik, végül az estét és a Campet az idén 38 éves házigazda, a Ladánybene 27 koncertje zárja.     A fesztivál számos egyéb programot kínál. Nappal lesznek előadások, beszélgetések, dancehall tánc oktatás, reggae workshop, Zöld Zóna teaház, Reggae Helyőrség Találkozó, Jamaican Wood Carving (eredeti jamaikai, egyedi, kézzel készített fafaragások), gyermek játszóház, és üzemel a Camp gasztroközpontja is. 

A 2019-2020-ban vásárolt és a rendszerben bent tartott korai és kedvezményes bérletek érvényesek az idei Campre.

 A Reggae Camp 2017 óta a Magyar Fesztivál Szövetség tagja és együttműködik a Fesztiválportál.hu közösséggel. Támogatója a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és a Hangfoglaló Programiroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában