150 kilométeres táv

2022.07.22. 10:37

Szombaton rendezik a V4 kerékpárverseny magyar szakaszát

Összesen 28 csapat – köztük öt magyar – áll rajthoz, a mezőny felét kontinentális sorok alkotják majd.

Szombaton rendezik a V4 nemzetközi országúti kerékpárverseny magyar szakaszát.

A szervezők közleménye kiemelte: a Visegrádi Csoport közös versenysorozatának harmadik állomása lesz idén a magyarországi viadal, amelynek nemzetközi mezőnye az előző évek kiírásaihoz hasonlóan ezúttal is Budapesten, a Carl Lutz rakparton rajtol, majd Pannonhalmán ér célba.

A 150 kilométeres táv megtétele során a kerékpárosok többek között Telki, Zsámbék, Bicske, Csákvár, Bodajk, Csetény, Zirc és Ravazd érintésével érkeznek meg a célvárosba, ahol a befutó előtti körözés során többször is meg kell küzdeniük a helyenként 15 százalékos, térköves emelkedővel.

Törzsök Zsolt főszervező elmondta: ebben az évben is nagy hangsúlyt kapott a turisztikai megjelenés, hisz a viadal ezúttal is egy, a világörökség részét képező területen ér célba az apátság meredek emelkedőjén.

Összesen 28 csapat – köztük öt magyar – áll rajthoz, a mezőny felét kontinentális sorok alkotják majd. A verseny honlapjának beszámolója szerint az előzetes nevezések alapján ott lesz a mezőnyben a csehországi állomás legjobb magyarja, Karl Ádám (Epronex Hungary) és a lengyel viadalon legjobb magyar kerékpáros Filutás Viktor. A kétszeres magyar bajnok – aki tavaly harmadikként ért célba Pannonhalmán – a nemzeti válogatott tagjaként szerepel, akárcsak az idén Giro d'Italia-résztvevő, a világelitben tekerő Peák Barnabás és az olasz körversenyen tavaly indult Dina Márton, illetve a 2019-es ob győztese, Szarka Gergely.

Vasárnap a V4 Ladies Series Hungary professzionális női versenyre is sor kerül, 2019 óta először.

A férfi viadal szombaton 11.30-kor rajtol Budapesten, míg a másnapi női verseny 12.30-kor kezdődik Pannonhalmán.

Borítókép: Résztvevők a Visegrád 4 nemzetközi országúti kerékpárverseny magyar szakaszának rajtja előtt Budapesten, a Várkert Bazárnál 2021. július 10-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában